Két fejhallgató-erősítőt is megújított a FiiO

Az egyik átalakított modell a két éves K3 nevű apróság, míg a másik a lényegesen korosabb E10K jelzésű mobil erősítő/DAC.

A K3 sokak szerint az egyik legrugalmasabban használható fejhallgató-erősítő a piacon, szinte bármilyen fülessel hajlandó szépen együtt játszani, semleges és természetes hangzást biztosítva. Az egyszerűen NEW K3 (120 USD) névre keresztelt változat egy új UM8005 mikrokontrollerrel megtámogatott XMOS XU208 USB vezérlővel rendelkezik, biztosítandó az analóg jel pontos időzítését. Az újdonságok közé tartozik egy ES9038Q2M DAC lapka, ami már a PCM (32-bit/384 kHz) és DSD (<256) adatfolyamok kezelésére is alkalmas.

A DAC után egy SGM8264-2 opamp került a rendszerbe, amely aluláteresztő szűrőként funkcionál, míg a kimenetbe egy OPA 1612 opamp lapkát pakoltak. A kompakt készülék 120 mW (32 ohm/line out), illetve 220 mW (32 ohm/szimmetrikus) teljesítményt biztosít. A hátoldalon elhelyezett USB-C csatlakozó átmenetet kínál 2.0 és 1.0 szabványok között, aminek gyakorlati előnye, hogy a készülék régebbi eszközökkel is erőlködés nélkül használható. A rendszer lehetőséget biztosít a basszus mértékének és az erősítés szabályozására, illetve van egy rugalmas vonalszintet kínáló kimenet, ami pl. aktív hangszórók társítását teszi lehetővé.

A FiiO E10K TC (76 USD) külseje változatlan, a szemre is feltűnő módosítás az USB-C csatlakozó megjelenése. A készülék továbbra is PCM5102 DAC chipet dolgoztat, azonban a továbbfejlesztett szűrőáramkörnek köszönhetően a gyártó laposabb frekvencia-választ és jobb késleltetést ígér. Az USB vezérlőt XMOS XU208 változatra cserélték, ami az USB 2.0 funkciókat is magával hozta. A módosítások következtében a rendszer már a PCM (32-bit/384kHz) jelek dekódolásával is megbirkózik. A készülék előlapján újfent a fejhallgató-csatlakozó, a mélyhang kiemelésére szolgáló kapcsoló és a hangerőszabályzó (bekapcsoló is egyben) kapott helyet, míg átellenben az USB-C konnektorral bővült a kínálat.

Forrás: www.fiio.com