Két héten belül elérhető a SONY XH90 LED tévéje

A középkategóriás XH90 televíziók nem csupán a gyártóra jellemző kiváló kép- és hangminőséget kínálják, de a következő konzolgeneráció társeszközeként is megállják a helyüket.

A Sony bejelentette, hogy május végén érkezik az európai piacra az XH90 4K HDR, teljes háttér világítású televízió. A Full-Array Local Dimming and Boosting technológiának köszönhetően készülék a tartalom függvényében, dinamikusan változtatja a fényerőt, ezzel biztosítva a mindig hibátlan kontrasztot. Az XH90 sorozathoz tartozó készülékek Acoustic Multi-Audio funkcióval (65 hüvelyknél nagyobb méretű készülékek esetén) rendelkeznek. A televízió hátoldalán elhelyezett, rejtett X-Balanced hangszórók, kiegészítő eszközök nélkül is átlagon felüli hangélményt kínálnak.

A sorozat készülékei a hamarosan érkező új generációs játékkonzolokat is támogatni fogják. A tévék Netflix Kalibrált Móddal rendelkeznek, aminek használatával a képminőség megközelíti a mozgókép-előállítási stúdiók főmonitorának képminőségét. A készülékek Android TV rendszert használnak, ami kompatibilis a Google Asszisztens, Google Play Áruház és a beépített Chromecast alkalmazásokkal, egyszerű hozzáférést biztosítanak a tartalmakhoz, szolgáltatásokhoz és eszközökhöz. A Google Asszisztens és Amazon Alexa kompatibilitásnak köszönhetően a felhasználók hangvezérléssel irányíthatják televíziójukat és böngészhetnek YouTube videók között. A Google Home segítségével a csatornaváltás és hangerő szabályzása is egyszerűsödik. Az Apple AirPlay2 kompatibilis eszközökkel rendelkező felhasználók egyszerűen elérhetik iOS rendszerű készülékeiken tárolt kedvenceiket. Az Apple HomeKit technológia a tévék vezérlésre is lehetőséget biztosít.

Forrás: www.presscentre.sony.hu