Két lemezjátszót készül piacra dobni a Technics

A Technics egyik készüléke a megfizethető termékvonalat erősíti, míg a másik a legendás SL-1210MK7 funkcionalitását és egyszerű kezelhetőségét örökölte.

A TECHNICS SL-100C (899 EUR) lemezjátszó számos tekintetben a prémium SL-1500C modell örökségét hordozza. A készülék egy közvetlen, vasmag nélküli egyenáramú motort kapott, tehát a forgórész sokkal kisebb tömegű, mint a hagyományos motorok esetében. A szilárd, egyedi csillapítású alváz gyakorlatilag alapvetés a márkánál, ahogy a szendvics szerkezetű (gumi és alumínium) lemeztányér sem ismeretlen.

Ahhoz, hogy a készülék beférjen a megcélzott árkategóriába az új modell elhagyja a nagyobb testvérre jellemző szolgáltatások (pl. phono stage) egy részét, ahogy az S alakú hangkart is „csupán” Audio-Technica VM95C hangszedővel (alumínium konzol és tekercs, valamint kúpos stylus) szerelték. Frank Balzuweit, termékmenedzser szerint egy olyan plug&play lemezjátszó megalkotása volt a cél, ami a magasabb kategóriákra jellemző teljesítményt és könnyű kezelhetőséget házasítja. A készülék júniusban kerül a boltokba.

Egy hónappal hamarabb érkezik meg az ezüst SL-1200MK7 modell. Az alumínium présöntvény alváz szendvics szerkezetű, fémvázból és üvegszállal kevert ABS rétegekből áll. A csillapításról egyedi rúgós tagok gondoskodnak. A rendszert nagy nyomatékú, mag nélküli közvetlen hajtású motor szolgálja ki. A nyomaték és fék állítható, van hangmagasság-szabályozó (Pitch Control), adott a fordított lejátszás lehetősége (Reverse Play), míg a hangszedőt nagy intenzitású fehér LED világítja meg. A phono és tápkábel leválasztható, ami jelentősen egyszerűsíti a karbantartást.

Forrás: www.technics.com