Két médialejátszóval bővül az AVM Evolution sorozata

A német AVM hamarosan két újratervezett médialejátszóval toldja meg kínálatát, amiket már már az új RoomConneXion multiroom rendszerre is felkészítettek.

Az AVM EVOLUTION MP 5.3 (7490 EUR) és MP 3.3 (5990 EUR) modellek közös alapokon osztoznak. Mindkét készülék megkapta a saját fejlesztésű, teljesen szoftver alapú X-Stream-Engine-t, valamint a slot-rendszerű Pure CD (Red Book Standard) meghajtót. A modellek beépített Bluetooth modullal rendelkeznek, valamint HDMI-ARC, koaxiális, optikai bemeneteket viselnek. Utóbbiak (kikapcsolható funkció) jelérzékenyek, tehát a készülékek automatikusan is képesek bekapcsolni, ha forrásjelet találnak.

Az új analóg rendszernek köszönhetően a szimmetrikus és aszimmetrikus kimenetek hangereje szabályozható, így a készülékek előerősítőként is használhatók. A digitális szakaszt az alapoktól kezdve tervezték újra, ezúttal egy ESS9028 PRO Double-Quad DAC került a középpontba. A csatornánként négy, párhuzamosan dolgozó konverternek köszönhetően a hangminőség markáns javulására lehet számítani. A társ alkalmazáson keresztül kiválaszthatók és beállíthatók a mintavételezési frekvenciák és a szűrési jellemzők.

Vezérlésre a mellékelt alumínium távirányító (RC3) mellett az RC X App is használható, aminek célja egyszerűsíteni a használatot és a navigációt. Az Evolution MP 3.3 tisztán tranzisztoros lejátszó, míg az Evolution MP 5.3 Tube Line Stage csöves előfokkal rendelkezik, amire a készülék tetejébe vágott üveglappal fedett nyíláson keresztül szabad betekintés nyílik. Az új modellek hagyományosan ezüst és fekete változatban kerülnek a piacra, de felár (800 EUR) ellenében krómozott (Cellini) előlap is kérhető.

Forrás: www.avm.audio