Két prémium CD-lejátszóval erősít az Audionet

Bár CD formátum az elmúlt időkben kicsit háttérbe szorult az Audionet két olyan lejátszót is piacra enged, amik az ígéretek szerint a legtöbbet hozzák ki a Redbook szabványból.

A PLANCK² (14490 EUR) a sikeres Planck-lejátszó újragondolt változata. A készülékház teljes egészében nem ferromágneses komponensekből készült, a hangélményt befolyásoló rezgéseket beépített márványlap hivatott csillapítani. A letisztult megjelenést csavarmentes illesztések biztosítják. A digitális-analóg átalakításért felelős szakaszt tovább fejlesztették, A-osztályú meghajtókkal szerelt diszkrét kimeneti modulok szavatolják az ideális hangzást. A feszültség átalakító hőmérséklet-stabil, hangsemleges precíziós ellenállásokat dolgoztat.

A hajtásegységet, áramköri lapokat, valamint a precíziós óragenerátort Audionet Aligned Resonance technológiával választották le. Az olvasó és átalakító egységekhez, digitális és analóg szakaszokhoz dedikált tápegységek tartoznak. A készülék USB-B, S/PDIF és koaxiális digitális bemenetekkel, valamint digitális (S/PDIF, AES-EBU, Toslink) és analóg (RCA, XLR) kijáratokkal rendelkezik. A lemezeket CD-PRO 2LF referencia meghajtó fogadja.

Az ART G5 (8490 EUR) árazása szerényebb, ami azonban nem jelenti, hogy kompromisszumokkal terhelt választás lenne. A ház márvány, acél, alumínium és alacsony rezonanciájú MDF kifinomult keveréke. Az Audionet Aligned Resonance Technology (ART) az olvasó egység és a vezérlőpanel leválasztásért felel, saját tervezésű felfüggesztés biztosítja az olvasási folyamat zavartalanságát. A Philips VAU 1254 / 31LF meghajtóval szerelt modult sárgaréz csavarokkal erősítették a masszív alumínium vázra.

A kiemelkedő hangminőséget prémium komponensek szavatolják, nagyvonalúan méretezett vonalszűrők és push-pull magtekercsek tovább javítják a basszus reprodukciót. A többrétegű, lineáris áramköri elrendezés alacsonyabb impedanciát eredményez és növeli a sávszélességet. Az olvasó és átalakító egységeket itt is külön táplálják, a jelútban most sem kerültek kondenzátorok. A PCM információkat a rendszer Audionet Intelligent Sampling technológiával dolgozza fel, a jelek az AES / EBU kimeneten az LVDS eljárással kerülnek továbbításra. A készülék az Audionet-Link segítségével távolról is aktiválható.

Forrás: www.audionet.de