Két új AV modellt jelentett be a ROTEL

A Rotel egy jól specifikált AV erősítővel, illetve egy szintén körültekintően felszerelt előerősítővel frissíti házimozi kínálatát.

A ROTEL RAP-1580MKII erősítő és RSP-1576MKII (3499 USD) előerősítő teljesítménye a Dirac Live (Full és LE szoftverek) segítségével optimalizálható. A hét csatornát kezelő előerősítő támogatja a Dolby Atmos és DTS: X formátumokat, összesen tizennégy (HDMI, XLR, RCA, phono, USB, optikai és koaxiális) bemenetet és két HDMI (4K/HDR) kijáratot visel. A vezetékmentes átvitelről Bluetooth (aptX) gondoskodik, ezen felül Ethernet és RS232 portot is kapunk. A burkolat alatt négymagos Texas Instruments DSP 6 chip kapott helyet, ami egy Wolfson 24-bit / 192KHz DAC lapkával dolgozik össze. A gondosan tervezett áramköri topológia és prémium komponensek biztosítják az árnyalt és energikus reprodukciót.

A második generációs RAP-1580MKII (4999 USD) erősítő a gyártó szerint kompromisszumok nélküli AV teljesítményt nyújt. A 140W (8 ohm) teljesítményű erősítőt egy hatalmas, saját gyártású gyártott toroid transzformátor szolgálja ki. A Wolfson 24-bites / 192 kHz digitális-analóg átalakító tömb alaposan megválogatott komponensekből áll a hifi minőségű hangélmény érdekében. A készülék nyolc HDMI bemenettel és három HDMI kimenettel rendelkezik, amelyek közül három, illetve kettő támogatja a 4K/HDR átvitelt. A berendezés ezen felül analóg, digitális, phono és USB konnektorokat is kapott, valamint támogatja a vezetékmentes (Bluetooth) adatcserét. Mindkét modell esetében fizikai gombok és kijelző könnyíti meg a paraméterezést és használatot. Az új modellek ezüst és fekete színben októbertől vásárolhatók meg.

Forrás: www.rotel.com