Két új előerősítőt dob piacra a McIntosh

A C55 sztereó előerősítőt a C53 modell utódjának szánták, míg a C2800 elektroncsöves készülék a C2700 örökébe léphet. Mindkét modell minden korábbinál rugalmasabb rendszer integrációt tesz lehetővé.

MCINTOSH C55

Mindegyik modell kilenc analóg (három szimmetrikus XLR, négy RCA és két phono) és hét digitális bemenettel rendelkezik. Az MM és MC hangszedőkkel szerelt lemezjátszók dedikált aljzatot kaptak, amik külön konfigurálhatók. Az erősítés 40-64 dB tartományban 6 dB-es lépésekben módosítható.

A digitális aljzatok (két koaxiális és optikai, egy USB és egy MCT bemenet, valamint egy HDMI ARC) a DA2 modulra kerültek, a cserélhető egység megkönnyíti a későbbi rendszer frissítést.

A DTS vagy Dolby adatfolyamokat a rendszer sztereó formátumra keveri. A koaxiális és optikai bemenetek 24-bit/192 kHz PCM jeleket képesek fogadni, míg az USB-B aljzat a DSD (<512) vagy a DXD (<384 kHz) formátumokat is támogatja.

Az MCT bemeneten keresztül McIntosh SACD/CD lejátszók/transzportok társítására van lehetőség. A digitális-analóg átalakításért nyolc csatornás, 32-bites Quad-Balance DAC felel.

Mindkét készülékre három sztereó XLR és RCA kimenet került, amelyek párhuzamosan is aktívak lehetnek, így a forráskomponens jele akár három különböző rendszernek is elküldhető.

Mivel a márka kínálatában újra megtalálhatók az olyan komponensek, mint pl. az MQ112 Enviromental Equalizer ismét elérhetővé vált a Processor Loop funkció, így sokkal nagyobb a kontroll felvétel készítés közben.

MCINTOSH C2800

A vezérlő gombok és a megszokott távirányító mellett a készülékek dedikált alkalmazáson keresztül is felügyelhetők, amely iOS és Android rendszerekre is elérhető.

A Source Control funkció igazi csemege lesz azok számára, akik McIntosh modellekből álló rendszert birtokolnak, ráadásul a régebbi készülékek tulajdonosai sem maradnak ki a dologból, bár azért a kompatibilitási listát érdemes a használat előtt átböngészni.

A teljesítményt és a hangélményt befolyásoló funkciók között megtalálható egy nyolc csatornás hangszín-szabályzó, kapunk egy HXD funkcióval megtámogatott fejhallgató-erősítőt, a Home Theater PassThru a házimozi, míg a Power Control a McIntosh rendszerbe illesztést könnyíti meg.

Adott az elektromágneses bemenet választás, ami zajmentes és torzításmentes átkapcsolást szavatol, valamint a Trim funkció, amivel a források közötti hangerő különbség egyenlíthető ki.

A C55 (11.990 EUR) és C2800 (11.990 EUR) előerősítők a márkára jellemző formanyelvet alkalmazzák és a megszokott stílusjegyeket hordozzák. Rozsdamentes alváz, festett üveg előlap, alumínium gombok és tárcsák, kék műszer és zölden megvilágított logó jellemzi mindkét modellt.

Forrás: www.mcintoshlabs.com