Két új hangkeltőről szórt morzsákat a KEF

Az újdonságokról egyelőre túl sok minden nem derült ki, de annyi már biztos, hogy a passzív és aktív hangfalakból álló páros a KEF: The LS50 Collection részeként kerül a piacra.

Az LS50 Wireless II minden bizonnyal az LS50 aktív hangsugárzót váltja, míg az LS50 META passzív alternatívaként jelenik meg. Mindkét rendszer elsőként alkalmazza a közelmúltban leleplezett Metamaterial Absorption Technology (MAT) technológiát, ami egy olyan szintetikus anyagra épül „amely hatékonyan képes elnyelni a meghajtó hátsó részéből származó összes nem kívánt hangot és csökkenteni a torzulást”.

A társaság azt állítja, hogy a MAT képes szinte az összes végső hangélményt befolyásoló káros hangot elnyelni, szemben a korábban használt megoldásokkal, amelyek mindössze hatvan százalékos eredményt hoztak. A jelenleg elérhető információk szerint a készülékek a legújabb (12. generáció) UNI-Q meghajtókkal jönnek, módosított kabinetekre is számítani lehet, illetve egy új vezérlő alkalmazás (KEF Connect) is várható az aktív rendszer működtetéséhez.

Forrás: www.international.kef.com/news