Két új vákuumcsöves modellt leplezett le a McIntosh

Az egyik újdonság a C22 előerősítő ötödik generációs változata, ami a C70 Limited Edition helyére kerül, míg az MC1502 erősítő a hetvenedik évfordulóra épített, két éve bemutatott MC2152 Limited Edition modellt küldi nyugdíjba.

A MCINTOSH MC1502 (11.000 USD) vákuumcső-erősítő ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint az exkluzív MC2152 készülék, de külsejét tekintve inkább az MC275 nagyobb testvérének tekinthető. A készülék csatornánként 150W teljesítményt kínál és jobb jel/zaj aránnyal rendelkezik, mint az említett kisebb tesó.

Az erősítő csatornánként négy KT88 kimeneti csövet dolgoztat, ezen felül négy-négy 12AX7A (bemenet) és 12AT7 (feszültség szabályzás és meghajtás) vákuumcső tartozik a készletbe. A csövek védelméről feketére fújt, rozsdamentes acélból készített rács gondoskodik. A vákuumcsöveket precíziósan megmunkált rozsdamentes acélvázban helyezték el. A KT88 csövek hűtéséről Air-Pipe technológia gondoskodik, míg a kisebb csövek kerámia foglalatban kaptak helyet.

A biztonságos üzemet a Sentry Monitor technológia felügyeli, amely azonnal lekapcsolja a készüléket, amennyiben a határértékeket meghaladó adatokat észlel. A szabadalom alatt álló Unity Coupled Circuit kimeneti transzformátor technológiának köszönhetően a 150W teljesítmény bármely hangsugárzó-párhoz eljuttatható, függetlenül azok impedanciájától. A hátoldalon kiegyensúlyozott és kiegyensúlyozatlan bemenetek, valamint szabadalmaztatott Solid Cinch kötőhelyek találhatók.

A MCINTOSH C22 mk5 (6000 USD) gyakorlatilag a C70 előerősítőnek felel meg, de a klasszikus megjelenésre jobban hajazó külsővel rendelkezik. A burkolat alatt egy 12AT7 és öt 12AX7A vákuumcső lapul, amelyek az előerősítő tetején elhelyezett üveglapon keresztül szépen láthatók. A gombok és billenőkapcsolók a retró érzetet hivatottak erősíteni, ugyanakkor az aktív bemenetről és a hangerő mértékéről már LED fényforrások tájékoztatnak. A készülék két kiegyensúlyozott és három kiegyensúlyozatlan bemenettel, valamint MM/MC phono bemenetekkel rendelkezik. A két-két pár kimeneti csatlakozó, két független erősítő társítását is lehetővé teszi.

A magas és alacsony tartományok finomítására manuálisan is lehetőség van, ezen kívül a phono bemenetek impedanciája és kapacitása is állítható és a hangerő-szabályozó gomb segítségével beállítható a bal és a jobb csatornák közötti relatív egyensúly. A Crossfeed Director (HXD) technológiával megtámogatott negyed hüvelykes fejhallgató-csatlakozóhoz High Drive fejhallgató-erősítőt társítottak. A McIntosh Power Control technológia négy portot kínál, amelyek képesek más csatlakoztatott McIntosh komponensek automatikus be- és kikapcsolására. A csatlakoztatott McIntosh forráskomponensek vezérlésére a mellékelt távirányítón keresztül van lehetőség.

Forrás: www.mcintoshlabs.com