Két vintage hangfalat is épített a Musical Fidelity

Az elmúlt fél évtizedben számos retro-modern hangfal került a piacra. A trendhez igazodva a Musical Fidelity két klasszikus megjelenésű hangsugárzót is készített, amelyekhez eredeti BBC specifikációkat használtak.

Az LS3-5A (2499 EUR) kétutas, zárt hangsugárzó, amit a BBC 1976/29 terveit követve építettek. Az eredeti modell elsősorban kisebb helyiségekbe tervezték, nagyon kedvelt stúdió-monitor volt. A kabinet nyírfa rétegelt lemezból készült, a borításhoz paliszander furnért használtak. A dobozon egy 19 milliméteres dóm magassugárzó és egy 110 milliméteres mélyközép hangszóró osztozik. A rendszer érzékenysége 82,5 dB (W/M) a névleges impedancia 15 ohm.

Az LS5-9 (4500 EUR) a BBC 1983/10 tervei alapján épült, ez egy kétutas, basszus-reflex rendszerű hangfal. Ez a modell a kistesóval ellentétben már nagyobb helyeken is jól érzi magát és műfajtól függetlenül színezetlen, magas szintű reprodukciót ígér. A basszus-reflex kialakításnak köszönhetően nagyobb hangnyomást is jól tolerálja, a felhasználók a nagyfrekvenciás szinet utólag (resistor-jump) is finomíthatják.

A kabinet itt is nyírfa rétegelt lemezből van, amire cseresznye furnér burkolat került. A hangszórókészlet 34 milliméteres magassugárzóból és 210 milliméteres mélyközép meghajtóból áll. Az LS5-9 érzékenysége 89 dB (W/M) amihez 8 ohm névleges impedancia társul. A Musical Fidelity Münchenben egy harmadik modellt is színpadra állít, aminek bemutatója azonban még várat magára.

Forrás: www.musicalfidelity.com