Kezdődik a Q Active 400 hangfal forgalmazása

A Q Acoustics tavaly jelentette be az egyelőre két tagot számláló Q Active termékcsaládját, aminek nagyobbik tagja a tervezettnél kicsit később került forgalomba.

A kistesóhoz hasonlóan a Q Active 400 (2999 EUR) is minden egyben rendszerként működik, azaz szinte bármilyen forrással társítható. A készülék kétféle (Chromecast built-in vagy Works with Alexa) központi vezérlővel vásárolható meg, Wi-Fi vagy Ethernet kapcsolaton keresztül csatlakoztatható az otthoni hálózathoz, támogatja a Bluetooth, az Apple AirPlay2, a Roon és a Spotify Connect szolgáltatásokat.

A rendszer gyakorlatilag az összes népszerű zenei streaming szolgáltatást támogatja, az egyes platformok natív alkalmazáson keresztül vezérelhetők. Vezetékes forrásokhoz HDMI ARC, optikai digitális, analóg bemenetet és mélynyomó kimenetet kapunk. A rendszer támogatja a nagy felbontású (legfeljebb 32-bit/192 kHz) hangot, bár nem árt szem előtt tartani, hogy az összes bejövő jelet 24-bit/96 kHz felbontásra konvertálja.

A hangrendszert ugyanolyan BMR meghajtókkal szerelték, mint a monitor-hangfal változatot, de itt nyolc különálló erősítőt kapunk, amelyek 440W összesített teljesítményt kínálnak. Másik fontos különbség, hogy az álló változat két extra (4.5 hüvelykes) mélysugárzóval is rendelkezik, amiket a kabinet felső, illetve alsó részén helyeztek el, hogy csökkentsék az állóhullámok kialakulásának esélyét, valamint minimalizálják a nem kívánt rezonanciát. A Chromecast változat máris vihető, az Alexa verzióra még egy kicsit várni kell.

Forrás: www.qacoustics.com