Kibővíti 8K AVR kínálatát a DENON

A Denon bejelentette legújabb AV receiverét, amely az első 8K-Ready készülék az S-szériában. Az újdonság a gyártóra jellemző kiváló hangminőség mellett előremutató fejlesztésekkel, valamint egyszerű beállítási lehetőségekkel igyekszik a házimozi rajongók kedvében járni.

A közelmúltban leleplezett X-szériás újdonságok után a Denon újabb 8K képes modellt kínál, amely következő szintre emeli a házimozi és játékélményt, mindezt ráadásul kedvező áron. Az AVR-S960H a dedikált 8K HDMI bemenetnek köszönhetően, lehetővé teszi a 8K (60Hz) és 4K (120Hz) videó jeltovábbítást. A készülék többek között támogatja HDR10+ és Dynamic HDR formátumokat, valamint a gyors médiaváltást (QMS), amely a képernyő elsötétítése nélkül is azonnali váltást tesz lehetővé a források között. A legújabb S-szériás modell természetesen továbbra is támogatja a HDR10, a HLG (Hybrid Log Gamma) és a Dolby Vision, valamint a 4:4:4 Pure Colour almintavételezést és a BT.2020 jeltovábbítást. A készülék a HD/4K tartalmak feljavításában is jeleskedik, így többen is megtapasztalhatják a 8K felbontás előnyeit.

Az újdonság rendelkezik a Dolby Atmos, Dolby Atmos magasság-virtualizációs technológiával, DTS: X, DTS Virtual: X támogatással. A széleskörű támogatás lehetővé teszi a rendszerek későbbi bővítését, azaz a felhasználók bármikor újabb hangsugárzókat adhatnak a szettjükhöz. A készülék csatornánként (7) 145 W teljesítményt kínál és az alacsony impedancia-meghajtó képességnek köszönhetően, kiegyensúlyozott hangélményt szavatol. A modell több játékosoknak szánt technológiát (VRR, ALLM, QFT) biztosít, amelyek mindegyike a zökkenőmentes játékélmény érdekében került alkalmazásra. A berendezés támogatja az eARC eljárást, amely egyetlen HDMI kábelen keresztül képes tömörítetlen nagy felbontású és tárgyalapú hangot továbbítani.

A receiver az Audyssey helyiség-kalibrációs technológiáját használja, amely automatikusan elvégzi a pontos méréseket és optimalizálja a teljesítményt, így szavatolva a legjobb 3D hangélményt. Az új Dual Audyssey Preset Memory lehetővé teszi a felhasználóknak két Audyssey konfiguráció tárolását, amely akár használat közben is bekapcsolható. Az új modell természetesen támogatja a HEOS multi-room technológiát, hozzáférést biztosít a népszerű streaming szolgáltatók kínálatához, egyszerű hangvezérlést (Alexa, Siri és Google Assistant) nyújt és ROON Tested tanúsítvánnyal is rendelkezik. A könnyebb használat érdekében előlapi USB port is használatra készen áll. A Denon AVR-S960H receiver forgalmazása augusztusban kezdődik.

Forrás: www.denon.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.