Kifinomult 3D hangzást ígér a Yamaha újdonsága

A Yamaha új vezetékmentes fejhallgatója, egy saját fejlesztésű eljárásnak köszönhetően 360 fokos reprodukcióval kecsegtet.

A Yamaha YH-L700A (449 GBP) fejhallgató az ígéretek szerint könnyen konfigurálható, gyorsan igazodik a felhasználói preferenciákhoz és a lejátszani kívánt tartalmakhoz. Az új füles nem az első fejkövető funkcióval felvértezett, 3D hangzást kínáló eszköz, azonban az átdolgozott 3D Sound Field technológiának köszönhetően, minden korábbinál pontosabb 360 fokos hangélményt ígér.

A rendszer valós időben reagál a fejmozgásra, szavatolva a pontos térbeli leképezést. Alkalmazáson (Yamaha Headphone Controller) keresztül számos műfajhoz és tartalomhoz igazított gyári beállítás érhető el, de ha valaki szeret játszadozni a hangot befolyásoló csúszkákkal, nyugodtan megteheti.

Rendelkezésre áll továbbá a Listening Optimizer, ami az illeszkedés alapján biztosítja az optimális teljesítményt, illetve a Listening Care funkció, amely alacsonyabb hangerő mellett is teljes értékű hangzást biztosít. A zajcsökkentő funkció (ANC) miatt a készülék zajosabb környezetben is jól használható, természetesen adott az ún. ambient üzemmód és van adaptív Bluetooth aptX támogatás.

Az akkumulátor moderált használat mellett harmincnégy órányi lejátszást biztosít, további pozitívum, hogy az összehajtható kivitel miatt a biztonságos utaztatás sem jelenthet akadályt. A Yamaha újdonsága előre láthatóan augusztusban kerül forgalomba.

Forrás: www.au.yamaha.com