Kisebb OLED tévékkel jelentkezik a Toshiba

Úgy tűnik a Toshiba tévés üzletága a Hisense irányítása alatt magára talált. A társaság egy virtuális eseményen ismertette rövid és középtávú elképzeléseit.

Az ötkarikás játékok elhalasztása sok gyártót fájdalmasan érintett, ugyanis a társaságok a hazai rendezésű eseménytől az eladások növekedését várták. A Toshiba a visszafogott kereslet ellenére számos új modell leleplezését tervezi, amelyek között kisebb méretű OLED készülékek is megtalálhatók. A vállalat REGZA X8400 elnevezésű OLED tévéje negyvennyolc és ötvenöt hüvelykes méretben is piacra kerül majd, mintegy kóstolót nyújtva a technológia kínálta előnyökből.

A 4K felbontású modellbe az LG Display kínai gyárából származó panel kerül, amihez saját fejlesztésű (Regza Cloud Pro) képmotort társítanak. Utóbbi tudása egyelőre csak részleteiben ismert, de különböző képjavító eljárások és mesterséges intelligencia alapú megoldások szinte látatlanban borítékolhatók. A hangzásért a hírek szerint hat hangszórót dolgoztató, 72W teljesítményű multi-erősítővel szerelt rendszer felel majd, ami látatlanban az átlagnál kicsit izmosabb hangélményt feltételez. A pontos megjelenésről és árakról egyelőre nincs információ.

Forrás: www.toshiba.com