Kívül-belül megújultak a friss MARANTZ modellek

A Marantz két olyan modellt jelentett be, amelyek több tekintetben is új korszakot jelentenek a társaság életében. Az újdonságok a márka alapító, Saul Marantz hitvallására építkeznek, amely szerint a hallgatót a lehető legközelebb kell hozni az eredeti felvételhez.

A Marantz három évvel ezelőtt új küldetésbe kezdett, aminek célja újra pozícionálni és biztosítani a márka jövőjét a hifi piacon. A márka történetének áttekintésével a csapat igyekezett a márka minden aspektusát korszerűsíteni. “A Marantz frissítésének fő célja az volt, hogy hatékonyan megragadjuk az időtlenséget, zeneiséget és szenvedélyt, amelyet a márka csaknem hét évtizede nyújt a világnak” – mondta Joel Sietsema, a Classé és a Marantz elnöke. – „Elmerültünk a márka történelmében, hogy inspirációt nyerjünk az új modellekhez, próbáltunk finomítaniuk a klasszikus Marantz hangzást, ami mellett új megjelenést és építési minőséget igyekeztünk biztosítani.

A MARANTZ MODEL 30 (2999 EUR) integrált erősítő, teljesen analóg kialakítású, kétlépcsős felépítésű készülék. Az elő- és végerősítőhöz dedikált tápegységek tartoznak, egy túlméretezett toroid transzformátor kizárólag az előerősítőhöz van rendelve. A trafó kettős árnyékolása segít elnyomni a fluxus szivárgást, amely zajt generálhat a perifériás áramkörökben. A végerősítő fokozat tápellátása azonnal nagy áramot juttat a kapcsoló üzemmódú erősítőhöz. Ez biztosítja a csatlakoztatott hangszórók maximális vezérlését a legkeményebb intenzív basszusok követése érdekében és tiszta energiát biztosít a legfinomabb részletek reprodukálásához. Az eredmény az ígéretek szerint abszolút jeltisztaság és a kivételes hangminőség.

Az erősítő mozgó tekercses és mozgó mágneses phono áramkört is tartalmaz, amit a Marantz Musical Premium Phono EQ áramkörrel és a Marantz HDAM technológiával egészítettek ki. A phono szakaszon kétfokozatú erősítéssel csökkentik a torzítást, míg a nagy bemeneti impedanciát kombinált (HDAM és JFET) eljárással szavatolják. A kapcsoló kondenzátorok kizárása tovább egyszerűsíti a kialakítást, csökkenti a jel torzulását és biztosítja a nagy jel tisztaságot. Az erősítő egy bemeneti impedancia választóval is fel van szerelve, amely három különböző értékre állítható be, így tovább optimalizálható a hangminőség.

A MARANTZ SACD 30n (2999 EUR) hálózati audio streamer és SACD lejátszó a szabadalmaztatott SACDM-3L transzport mechanizmusára támaszkodik. A készüléket úgy építették meg, hogy megfeleljen a kor követelményeinek, kompromisszumok nélkül hozzáférést biztosítson a gyűjteményekhez, illetve a népszerű streaming szolgáltatásokhoz. A beépített HEOS platformra építve készülék, egy prémium CD / SACD lejátszó és egy modern digitális forrás elosztó erényeit hordozza. A készülék kezeli a FLAC (44,1 kHz-192 kHz/24-bit), DSD 2.8 MHz és 5,6 MHz, ALAC (Apple Lossless) és MP3 állományokat. A beépített HEOS nagy rugalmasságot biztosít a zenehallgatáshoz, beleértve a különféle hangvezérlő technológiák biztosította kényelmi szolgáltatásokat.

A berendezés a Marantz Musical Mastering technológiájára támaszkodva szavatolja az optimális digitális audio átalakítást. A PCM bemenő jelek 11,2 MHz DSD adatfolyammá alakíthatók a lejátszóba épített MMM-Stream konverter segítségével. Az előállított magas frekvenciás jelet az MMM-konverziós szakasz dolgozza fel (ezt a hagyományos DAC helyett használják) az analóg kimenet előállításához. Két rendszeróra biztosítja, hogy a bejövő jel időzítése a forrástól függetlenül tökéletes legyen. A DSD-analóg átalakító kimeneti szakaszban a HDAM panelt táplálja, ezzel biztosítva az optimális hangminőséget.

A készülékbe épített fejhallgató-erősítő külön dedikált erősítőmodullal rendelkezik, amely a kivételes jel-zaj aránnyal rendelkező HDAM-SA2 áramkört alkalmazza. A fejhallgatók szélesebb skálájával való együttműködéshez a Gain Factor három beállított előre beállított értéket kínál, így a nagy impedanciájú fejhallgatók meghajtása is lehetővé válik. Mindkét új modell forgalmazása szeptemberben kezdődik.

Forrás: www.marantz.eu

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.