KLIPSCH FORTE IV – Rég nem látott ismerős

Az amerikai manufaktúra bemutatta a harmincöt éves FORTE hangsugárzó újabb kortárs változatát, amely a Heritage sorozat részeként, április közepétől lesz elérhető.

A FORTE IV (5598 EUR) klasszikus felépítésű, háromutas hangfal, amely közel egy méteres magasságával és harminc centit némiképp meghaladó mélységével a gyártó kompaktabb készülékei közé tartozik. Ahogy a harmadik generációs változat esetében a gyártó ezúttal is ragaszkodott az eredeti modellre hajazó megjelenésre, de néhány kozmetikai jellegű módosítás azért tetten érhető.

 

A megjelenésnél sokkal fontosabb az akusztikus jellemzők felülvizsgálata, teljesen megújult a keresztváltó és a belső vezetékezés, illetve a közepes tartományokat kezelő meghajtót is lecserélték. A kabinet teljes egészében kézimunkával készül a furnérokat páronként válogatják, hogy a tükör-effektus hibátlanul érvényesüljön. A hangfal American Walnut, Natural Cherry, Satin Black Ash és Distressed Oak színváltozatokban kerül piacra.

A hangszórókészlet titán membrános, vadonatúj fázisdugóval szerelt egy hüvelykes csipogóból, egy K-702 kompressziós közepes meghajtóból és egy tizenkét hüvelykes mélysugárzóból (K-281) áll. Előbbieket Tactrix kürtben helyezték el, míg utóbbi munkáját egy hátrafelé tájolt tizenöt hüvelykes passzív radiátor (KD-15) támogatja. A készülék bi-amp/bi-wire használatot támogató terminált visel, 99dB (@ 2.83V / 1m) érzékenységgel és 8 ohm névleges impedanciával rendelkezik.

Forrás: www.klipsch.com