KLIPSCH Music City Series – Austin, Nashville, Detroit

A Klipsch bemutatta legújabb hordozható hangszóró kollekcióját, amivel három olyan amerikai nagyváros előtt tiszteleg, amely megkerülhetetlen zenei örökséggel rendelkezik.

A sorozat legkisebb tagja az AUSTIN (99 USD) névre hallgat, méretét tekintve a JBL GO 3 vetélytársaként kerül piacra. Az apróság hátizsákra akasztva vagy pl. a kerékpár kormányára rögzítve hosszabb túrákon is jó útitárs lehet. A beépített akkumulátor egy töltéssel (moderált hangerő mellett) tizenkét órán keresztül is használható, az USB-C (18W) csatlakozó reverse funkcióját kihasználva akár a merülő telefonnak is juttatható gyors segély.

A sorban következő NASHVILLE (149 USD) már kicsit komolyabb, nagyjából a JBL Flip 6 hangszóróval egyenértékű játékszer. A burkolat alatt két darab ötvenhét milliméteres meghajtó dolgozik, az üzemidő a gyári adatok szerint huszonnégy óra. A család harmadik DETROIT (299 USD) nevet viselő tagja méret és teljesítmény tekintetében is a JBL Charge 5 megfelelője. A hangszóró két egy hüvelykes magassugárzót, valamint három hüvelykes mélysugárzókat dolgoztat és szintén egész napos üzemidőt ígér.

Mindhárom modell Bluetooth 5.3 szabványt használ, azaz nagyjából tizenkét méteres hatósugárral rendelkezik, IP67 besorolást kapott, tehát a port és a nedvességet is jobban tolerálja az átlagosnál. A készülékek fedlapján könnyen kitapintható fizikai gombok kaptak helyet, plusz egy a töltés szintjének nyomon követésére alkalmas kijelzőt is kapunk. A Detroit a beépített mikrofonnak köszönhetően hívások fogadására is alkalmas. A hangzás finomhangolására a Klipsch Connect alkalmazás használható. A két kisebb hangszóró máris vihető, míg a Detroit a következő év elején kerül forgalomba.

Forrás: www.klipsch.com