Kocsiba száll a McIntosh és a Sonus Faber

Az autógyártók és HiFi márkák együttműködése nem új keletű dolog, hiszen a jó minőségű hangélmény utazás közben is egyre fontosabb. Nem véletlen, hogy a McIntosh anyavállalata elérkezettnek látta az időt beszállni a buliba.

Bowers & Wilkins ( BMW, McLaren), Meridian Audio (Jaguar, Land Rover) Burmeister (Porsche, Mercedes-Benz), Naim Audio (Bentley, Pininfarina) és Focal (DS Automobiles)… csak néhány olyan ismert márka, amely aktív résztvevőként van jelen az autós hangrendszerek piacán. Ehhez az illusztris társasághoz csatlakozik a MCINTOSH és SONUS FABER, amely társaságok a fél évszázados tapasztalattal rendelkező ALPS ALPINE stratégiai partnereként dolgoznak majd.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a McIntosh nem először merészkedik erre a területre, ugyanis a márka a kilencvenes évek közepén már készített autós hangrendszereket, amiket a Harley Davidson, BMW, Ford és Subaru is előszeretettel használt. A megállapodás értelmében az Alps Alpine szabadon használhatja mindkét márka szabadalmaztatott technológiáit, hangszórók és erősítők fejlesztéséhez, amihez mindkét partner folyamatos technikai segítséget biztosít. Arról egyelőre nincs hír, milyen autókba kerülhetnek az új hangrendszerek, de egy évet még biztosan várni kell rájuk.

Forrás: www.mcintoshlabs.com www.sonusfaber.com