Kompakt hangprojektorok a Yamaha műhelyéből

A Yamaha új hangeszközei a kis lábnyom ellenére kiemelkedő teljesítményt ígérnek. A gyártó szerint az újdonságok bármely környezetben kompromisszumok nélkül használhatók.

A YAMAHA B20 (SR-B20A) hangprojektor a YAS-207 modellben is alkalmazott DTS Virtual: X technológiára építkezik, amely 7.1.4 csatornás kiosztás szimulálásra is alkalmas. A méternél rövidebb (91 cm), alig öt centi magas házban két csipogó, valamint egy-egy közepes és mély hangszóró kapott helyet, de külső mélysugárzó társítására is lehetőség van. A készülékre HDMI ARC és optikai bemenetek kerültek, de a Bluetooth vevő sem maradt ki. A párbeszédek a Yamaha Clear Voice eljárásával tisztíthatók, míg az általános hangzás előre kalibrált EQ (standard, film, zene) presetek segítségével finomítható.

A YAMAHA C20 (SR-C20A) kicsit szerényebb modell, DTS Virtual: X nélkül érkezik, ugyanakkor támogatja a Dolby Digital és Virtual Surround feldolgozást. A burkolat alatt két full range meghajtó, egy mély hangszóró és két passzív radiátor dolgozik. A HDMI ARC és optikai konnektorok nem hiányoznak, extraként kapunk egy konzolok vagy külső eszközök csatlakoztatására használható aljzatot. Ennél a modellnél is adott a Clear Voice és Bluetooth technológia, valamint a hangszín módosítására is lehetőség van. Az eszközök igény esetén falon is elhelyezhetők. Az újdonságok forgalmazása előre láthatóan kora ősszel kezdődik a pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.usa-yamaha.com