Kompakt mindenest készített a VIOLECTRIC

A német Violectric márka mögött Fried Reim építész áll, aki a Lake People tulajdonosaként a professzionális eszközök gyártása során összegyűjtött tapasztalatokat igyekszik a konzumer piacon is kamatoztatni.

A VIOLECTRIC DHA V590 (3199 EUR) prémium minőségű előerősítő, DAC és fejhallgató-erősítő egyetlen testbe zárva. Az összes elektronikát nyolc milliméter vastag előlap mögé rejtették, kiegészítő áramkörök gondoskodnak a túlfeszültség és túlterhelés elleni védelemről, illetve szabályozzák a bekapcsolás folyamatát a fejhallgatók megóvása érdekében. A készülék XLR (AES/EBU), Toslink (S/PDIF) illetve USB interfészen keresztül fogadja a digitális jeleket, amelyeket 32 bites újramintavételezéssel dolgoz fel, majd két mono üzemmódban dolgoztatott AKM-4490 chip segítségével konvertál át. A berendezés PCM (legfeljebb 384 kHz) és DSD állományok kezelésére is képes. Az analóg bemeneteket XLR és RCA konnektorok képviselik.

A fronton három fejhallgató kimenet található, míg hátulra XLR (Balanced) és RCA konnektorok kerültek. A fejhallgató és a vonalkimenet külön-külön vagy együtt is használható. A hangerő szabályzása Alpok potenciométerrel történik, de feláras (500 euró) opcióként relé-vezérelt változattal is megvásárolható a berendezés. Kényelmi szolgáltatásként egy távvezérlő is a csomag részét képezi. A dél-német manufaktúra újdonsága várhatóan augusztus végétől lesz elérhető.

Forrás: www.cma.audio/en