Kompakt rádiókat mutatott be a Panasonic

A Panasonic a közelmúltban három inkább funkcionális, mint komolyabb tudással rendelkező rádiót mutatott be, amelyek közül kettő digitális adások vételére is alkalmas.

A Panasonic RF-D30BT (116 EUR) digitális rádió az IPX4 szabványnak megfelelve fröccsenő víznek is ellenáll, így konyhában, fürdőben vagy szabadtéren is használható. A készülék FM és a DAB+ adások vételére alkalmas, tíz kedvenc tárolására biztosít lehetőséget. A modell Bluetooth képes, így hangszóróként is használható. A burkolat alatt 5W teljesítményű erősítő kapott helyet, míg a hangzás öt előre tárolt minta segítségével finomítható. A rádió fekete és fehér színben augusztustól vásárolható meg.

A Panasonic RC-D8 (70 EUR) rádiós ébresztőóra nagyméretű kijelzővel rendelkezik, amelynek fényereje három fokozatban állítható. A szundi gomb extra méretű, így biztosan senki nem nyúl mellé. Ez a készülék is képes venni a DAB+ és FM adásokat, tíz állomás és két ébresztési idő tárolására ad lehetőséget, valamint egy alvásidőzítő is adott. Akinek ez is sok, annak ott az RC-800 (49 EUR) ébresztőórával kombinált FM rádió, amely beépített akkumulátorral sem rendelkezik. Mindkét kisebb modell szeptemberben várható.

Forrás: www.panasonic.com