Kompakt szatellit hangsugárzó és mélyláda érkezik Dániából

A Lyngdorf Audio mindkét újdonsága a skandináv minimalizmus jegyében született, kevésbé feltűnő modellek, amelyek azonban komoly teljesítményt ígérnek.

Az MH-3 jelzésű szatellit egység egy hüvelykes textil-dóm magassugárzót, valamint négy hüvelykes alumínium közepes hangszórót dolgoztat, amiket egy sekély MDF kabinetben helyeztek el. Az optimális reprodukció érdekében utóbbi meghajtó üvegszál-hangtekercset és erős mágnest kapott, amelyek együttesen jobb lineáris frekvencia-válaszra, illetve nagyobb teljesítményre képesek a hasonló méretű, de klasszikus építésű egységeknél. A magassugárzót kifejezetten úgy tervezték, hogy vertikálisan nagyobb területet legyen képes kiszolgálni, így a hangkeltő kevésbé érzékeny az elhelyezésre.

A BW-3 jelölésű mélyláda nyolc hüvelykes alumínium meghajtót kapott, amit 400W teljesítményű D-osztályú erősítővel hajtanak meg. A hagyományos ládákkal összevetve a készülék bypass üzemmódal is rendelkezik, 27-200 Hz (27-800 Hz bypass) tartomány kezelésére képes. Mindkét modell fekete és fehér színekben kerül forgalomba, egyelőre az árak nem ismertek.

Forrás: www.lyngdorf.com