Könnyfakasztó áron jön a feltekerhető OLED tévé

Az LG tavaly januárban mutatta be a feltekerhető OLED tévé prototípusát. A készülék kereskedelmi változatának bemutatója eredetileg korábban lett volna, azonban a debütálásra csak most kerülhet sor.

Az LG Dél-Koreában kezdi meg a SIGNATURE OLED RX (87.000 USD) tévé forgalmazását, a tengerentúlon előre láthatóan januárban bukkanhat fel a készülék, míg az európai piacról egyelőre nincs információ. Park Hyoung-sei, az LG Home Entertainment Company elnöke úgy fogalmazott, hogy a készülék „megérdemli, hogy műalkotásnak nevezzék”… ezzel nehéz is vitába szállni kétségtelen, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett az iparág.

A hatvanöt hüvelykes, 4K televízió természetesen saját fejlesztésű OLED panelt dolgoztat, amely a társított képmotornak és rendszernek köszönhetően végtelen valós fekete tónust, ragyogó színeket, kiváló mozgásmegjelenítést és remek betekintési szögeket kínál. A feltekert panelt rejtő doboz a Dolby Atmos hangrendszernek is helyet biztosít, ami elé négy eltérő színű gyapjú szövet választható, hogy a tévé még inkább harmonizáljon a környezettel. A közel huszonkét millió forintos árcímke azért mellbevágó, de abban biztosak vagyunk lesz rá fizetőképes kereslet.

Forrás: www.lg.com