Könyvre hajaz a Beosound Emerge hangszóró

Bemutatta legújabb, WiFi-képes vezetékmentes hangszóróját a Bang&Olufsen. A Beosound Emerge a gyártóra jellemző módon szokatlan formájával is kilóg a sorból.

A BEOSOUND EMERGE (669 GBP) hangszórót ezúttal is a londoni Layer tervezőcsoport alkotta meg, akik korábban a Balance tervezését is magukra vállalták. A könyvre hasonlító formára azért esett a választás, mert a készülék így akár a környezetbe is beleolvadhat, mintegy rejtett hangkeltőként üzemelhet. A gyártó szerint az új modell nem kényszeríti kompromisszumokra a felhasználókat, ugyanis a vékony kialakítás ellenére száznyolcvan fokos hangsugárzásra, meglepően széles hangszínpad létrehozására képes.

Az ultra-vékony profilhoz egyedi meghajtó konfigurációt terveztek, egy 0.6 hüvelykes csipogó, 1.45 hüvelykes közepes hangkeltő és négy hüvelykes mélysugárzó lakik a burkolat alatt, utóbbihoz integrált basszus port is tartozik. Az Active Room Compensation elnevezésű eljárás mindig az adott környezethez igazítja a hangzást, így az ígéretek szerint elhelyezéstől függetlenül hibátlan reprodukciót kapunk. A moduláris felépítés a költséghatékony javítást hivatott megkönnyíteni.

A Bluetooth, WiFi, Airplay2 és Chromecast kompatibilitás egyaránt adott, de választható opcióként a Google Assistant is elérhető. A vezérlésre az alkalmazáson kívül a felső panelen elhelyezett gombok és hangerőtárcsa is használható. A készülék prémium minőségű anyagokból épült, kétféle színváltozatban (tölgy/arany és fekete) kerül a piacra.

Forrás: www.bang-olufsen.com