Környezetbarát lesz a Samsung Lifestyle tévék doboza

A Samsung ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében a teljes Lifestyle tévé sorozatát újrahasznosítható kartonból készült csomagolással látja el.

A SAMSUNG új, környezetbarát hullámkartonból készülő öko-csomagolást dolgozott ki, amelyet elsőként a The Serif, The Frame és a The Sero készülékek esetében kívánnak alkalmazni. A vállalat az új csomagolással többek között az újrahasznosítást igyekszik egyszerűsíteni, ráadásul a kartondobozok alternatív felhasználására is tippeket adnak. Minden doboz oldalára pont-mátrix kerül, így a körültekintően megbontott csomagolásból kisebb berendezési tárgyak (újságtartó vagy kisebb polcok) állíthatók össze.

A Lifestyle tévék csomagolásában természetesen egy útmutatót is elhelyeznek, ami alapján a felhasználók hozzáférhetnek a digitális összeszerelési kézikönyvekhez. A Samsung a CES 2020 kiállítás Innovációs Díját is elnyerte a környezetbarát csomagolás koncepciójával, plusz a brit Dezeen életmódmagazinnal közösen egy tervezői pályázat is elindult, ahol az egyedi és praktikus ötletek díjazására kerül sor.

Forrás: www.samsung.com/hu/news