Koromfekete lemezjátszóval ünnepel a TECHNICS

A Technics az ötvenötödik évforduló tiszteletére építette az új modellt, amiből mindössze ezer darabot gyártanak.

A TECHNICS SL-1210GAE (4720 EUR) lemezjátszó alapvetően az SL-1200G alapjaira építkezik és számos tekintetben a négy évvel ezelőtt kiadott SL-1200GAE örökségét hordozza, ennek ellenére nem egyszerű átfestésről van szó.

A fekete készülék megújított alvázat kapott, javítottak a szigetelésen és módosították a felfüggesztést. Az egyedi azonosítóval ellátott lemezjátszót elsőként szerelték Nagaoka MM hangszedővel. A felső platform tíz milliméter vastag, szálcsiszolt és eloxált alumíniumból készült, ezen felül minden látható alkatrész fekete vagy sötét bevonatot kapott. A lemezjátszó számos megoldást örökölt az SL-1000R zászlóshajó modelltől, többek között onnan érkezett az aGEL szigetelés, amely a lemeztányér rezgések elleni védelmét hivatott javítani.

A három rétegű lemeztányér (alumínium, sárgaréz és gumi) közvetlenül kerül meghajtásra. A rotációs stabilitást és pontos motorvezérlést a társaság Blu-ray lejátszóiból kölcsönzött technológia felügyeli. A hangkar végére a nyolcvanéves Nagaoka manufaktúra JT-1210 hangszedője került, amit mindkét társaság legjobb mérnökei hangoltak be. Az új modell forgalmazása júniusban kezdődik, Európába az információk szerint hétszáz darab kerül.

Forrás: www.theluxereview.com