Lange Loudspeakers Atto hangsugárzó

A magántulajdonban lévő, független társaság a kilencvenes évek elején kezdte tevékenységét. Az új modell az ATTO-A hangsugárzó passzív változata.

A vállalat gyökerei a nagy teljesítményű tölcséres hangrendszerek és a stúdió elektronika világába nyúlnak vissza, olyan partnerekkel működtek együtt, mint a JBL, a Dynaudio vagy a Neutrik. Az OEM hangszóró-alkatrészek gyártása mellett saját projektekre is sikerült időt fordítani, ami végül a Lange Loudspeakers Ltd. alapításához vezetett, amely hivatalosan 2005 júniusában indult.

Hat hónap alatt a társaság megtervezett és legyártott egy termékcsaládot, majd elkezdett együttműködni a professzionális meghajtókban utazó Faital S.p.A vállalattal. A különböző stúdió és aréna hangrendszerek mellett három évvel ezelőtt piacra került az otthoni használatra tervezett YOCTO és FEMTO hangsugárzó, valamint a TERA aktív mélysugárzó.

Az ATTO (2650 CHF) kétutas, hátsó portos hangsugárzó, amely támogatja a kettős erősítést, azaz a magas és mélyközép tartományokat kezelő meghajtók dedikáltan is erősíthetők. A kabinet tizenöt milliméteres alumínium lemezből készült, amiben egy hullámvezetőben elhelyezett saját fejlesztésű 1425-8XA magas- és egy 1705-XA mélyközép hangszóró kapott helyet.

Utóbbi membránja szuszpenziókkal kezelt eloxált alumíniumból készült és úgy tervezték, hogy dóm helyett átmeneti geometria alkalmazásával maximalizálja a frekvenciaválaszt. A porvédő sapka nélküli kialakítás segíti a tűréshatárok alacsony szinten tartását. A CNC gyártott kosár megkönnyíti az alkatrészek központosítását és hatékonyan vonja el a hőt a tekercsről.

Forrás: www.langeloudspeakers.com