Las Vegasban járt a XGIMI AURA UST lézerprojektor

A kínai XGIMI újdonsága pár centis távolságból százötven hüvelykes képet tud megjeleníteni, ráadásul telepítést sem igényel.

A XGIMI AURA (2499 USD) egy rendkívül könnyen kezelhető 4K lézerprojektor, amiről tavaly ősszel lehetett hallani először. A gyártó szerint az Android rendszerre támasztott készülék igazi házimozi mindenes, ami képes lehet a nagyméretű tévéket kiváltani. A megjelenítésért a saját fejlesztésű Crystal-Clear Picture technológia és a X-VUE 2.0 képmotor felel, a lézer fényforrás huszonötezer üzemórát egész biztosan kibír. Van HDR10 és HLG támogatás, a MEMC (60 Hz) pedig a precíz mozgásmegjelenítést szavatolja.

A Google Assistant révén hangvezérlésre is lehetőség van, a Bluetooth és WiFi is rendelkezésre áll, ahogy a Chromecast integráció is adott. A berendezés a fizikai kapcsolatokkal sem szűkölködik, három HDMI (2.0) és USB (2.0) bemenet, valamint mini USB, optikai és fejhallgató kimenetek találhatók a hátlapon. A projektor Harman Kardon hangrendszert dolgoztat, amely két teljes tartományú hangszóróból és két mélysugárzóból áll. A hangrendszer támogatja DTS és Dolby Audio szabványokat.

Forrás: www.us.xgimi.com