Látványos LED demonstráció készült Koreában

Gangnam-gu egyike Szöul huszonöt kerületének, ahol számos szabadtéri hirdetőfelület található. A nem ritkán monumentális felületek közül a legújabb, egy összefüggő LED kijelzők segítségével megjelenített installáció, ami jól példázza a technológiában rejlő lehetőségeket.

A kerület szóban forgó része a Time Square helyi változata, modern épületekkel övezett üzleti negyed, pihenésre alkalmas zöld területekkel. A környéken több nagy méretű kijelző található, amelyek közül az egyik legimpozánsabb a COEX Aquarium épületére telepített, nyolcvan méter széles és huszonhárom méter magas LED panelekből épített felület, ami napi tizennyolc órában a THE WAVE elnevezésű installációval vonzza a tekinteteket.

A megjelenített tartalom az anamorf illúzió kategóriájába tartozik amelyek lényege, hogy csak egy bizonyos nézőpontból válnak értelmezhetővé. A látványos demonstráció egyfajta utalás a kilencvenes évektől egyre népszerűbb koreai újhullámos irányzatokra, másfelől bizonyítéka annak, miként lehet a digitális tartalmakat és a technológiát az adott környezetbe integrálni. Az installáció nem csupán technikai szempontból, hanem hatásában is lenyűgöző.

Forrás: www.designboom.com