Leleplezték a HARBETH XD hangfal sorozatát

A Harbeth az Anniversary széria kedvező fogadtatásán felbuzdulva kidolgozta az XD termékvonalat, amely az ígéretek szerint minden korábbinál nagyobb teljesítményt, jobb integrációt és zeneiséget kínál.

A HARBETH eXtended Definition sorozat öt modellt sorakoztat. P3ESR XD hangfal a BBC minimonitor sugárzók legújabb inkarnációja. A készülék egy ferro hűtött lágy dóm magassugárzót (25 mm) és egy Radial2 (110 mm) mélyközép meghajtót dolgoztat. A hangfal 6 ohm impedanciával és 83.5 db érzékenységgel rendelkezik, az ígéretek szerint könnyen vezethető. A hátoldalon saját gyártású kötőhelyek találhatók. A sorban következő C7ES-3 XD modellt ugyan kisebb helyiségek kiszolgálására tervezték, de nagyobbakat megszégyenítő hangélményt kínál. A csipogó mellé ezúttal is Radial2 (220 mm) középmély meghajtó került, amelynek munkáját front oldali port könnyíti meg.

Az M30.2 XD hangfal a BBC LS5/9 hangsugárzó finomított változata. A gyártó legkisebb monitor sugárzója huszonöt milliméteres dóm magas és 200 milliméteres mélyközép hangszórót kapott, amelyek védelméről klasszikusan rögzíthető rács gondoskodik. Az SHL5plus XD jelzésű modell a hetvenes évek végén bemutatott HL-Monitor Mk1 megújított mása. A kabineten egy húsz milliméteres Super Tweeter, a kisebb modellekben is alkalmazott ferro hűtött csipogó (25 mm) és egy Radial2 (200mm) mélyközép hangszóró osztozik.

Végezetül következzen a termékvonal legnagyobb tagja, amelyet az M40.2 40th Anniversary alapjaira építettek. Az M40.3 XD háromutas modell, amely dóm csipogó (25 mm) és Radial2 (200 mm) mélyközép meghajtó mellé, egy háromszáz milliméteres kompozit membrános basszus egységet is kapott, utóbbiakhoz dedikált portokat társítottak. Minden modell négy befejezéssel kérhető és mindegyiket házon belül építik.

Forrás: www.harbeth.co.uk