Leleplezték az ELAC Solano hangfal családot

A Solano széria három új modellt sorakoztat. A ELAC külön hangsúlyozta, hogy a tervezés során elsősorban az egyéni és közös teljesítményre összpontosítottak, hogy a hangfalak szólóban és együttesen is a legjobb hangélményt nyújtsák.

Az ELAC ragaszkodott az évek során kidolgozott tervezési elvekhez, megtartotta a bevált formavilágot és bejáratott komponensekből, illetve anyagokból dolgozott. A tervezők egyszerű téglatest formát választottak, a terelő enyhén ívelt, minden meghajtó előre néz az alapot pedig masszív alumínium platform biztosítja. Mindegyik Solano modell JET5 magassugárzóval rendelkezik, amihez eloxált alumínium membránnal szerelt AS-XR szendvics meghajtók társulnak.

A BS283 (799 EUR) modell 70W (4 ohm) névleges teljesítményt kínáló, mélyreflex rendszerű kétutas polchangfal, míg a CC281 (1199 EUR) 120W (4 ohm) teljesítményű, két és fél utas center-sugárzó, amelyben két százötven milliméteres meghajtó fogja közre a JET5 hangszórót. A széria egy álló hangfalat (FS287) is tartalmaz, aminek névleges teljesítményét 130W (4 ohm) értékben határozta meg a gyártó. Mindegyik modell két pár kötőhelyet visel, hagyományos hangrendszerben vagy házimozi szettben elhelyezve is használható. Az újdonságok megjelenése február-március között várható.

Forrás: www.elac.com