Lemezjátszóval ünnepli huszadik évét a KALISTA

A Kalista sztorija a kétezres évek legelején kezdődött, ekkor került boltokba a Metronome első CD lejátszója, amit azóta számtalan érdekes és izgalmas készülék követett.

A Metronome irányítása alatt álló francia márka egyik legfontosabb törekvése, hogy a digitális eszközök megszólalása a lehető legközelebb kerüljön az analóg hangzáshoz. A társaság most a két évtizedes munkáját és hitvallását megpecsételve elkészítette első lemezjátszóját. A DREAMPLAY TWENTY-TWENTY (44.700 EUR) elnevezésű modellben visszaköszönnek a DreamPlay One CD-lejátszó jellegzetes stílusjegyei. A készülék alumíniumból, metakrilátból, valamint rozsdamentes acélból épült és három folyadék csillapított, elektromosan szabályozható lábon áll.

A CNC megmunkált sárgaréz lemeztányér mágneses függesztésű, míg az alumínium-ötvözet hangkar végére szinte bármilyen hangszedő könnyedén felszerelhető. A szeparált motor elektronikusan vezérelt. Jean Marie Clauzel, a Kalista tulajdonosa és vezető tervezője elmondta, hogy „mindig is az analóg hangzás szerelmese voltam, egyik régi álmom volt, hogy ezt a szenvedélyt a rajongókkal is megosszam, ráadásul ez a legjobb módja annak, hogy méltóan ünnepeljük a mögöttünk álló húsz évet”.

Forrás: www.kalista.audio/en