Lézerprojektorral toppant be az AV piacra a LEICA

A Leica Camera AG bemutatta első projektorát, ami egy újabb mérföldkő a társaság százéves történelmében.

A LEICA CINE 1 száz (8995 USD) és százhúsz (9495 USD) hüvelykes képfelület megjelenítésére alkalmas változatban is piacra kerül. Az UST projektorok tripla (vörös, zöld, kék) RGB lézer fényforrással és integrált tunerrel (innen a lézertévé elnevezés) rendelkeznek, 4K (pixel eltolás) felbontást kínálnak.

A csúcsfényerőt 3000 ANSI lumenben adta meg a gyártó. A márka a Leica Image Optimization (LIO) technológiának, a digitális mikrotükör rendszernek (DMD) és négy aszférikus lencsét egyesítő Leica Summicron objektívnek köszönhetően még nappali fényviszonyok között is színpontos és éles megjelenítést ígér.

A projektor több HDR (Dolby Vision, HDR10+ vagy HLG) formátumot is támogat, van Filmmaker mód, mindezek mellé pedig Dolby Atmos hangélmény társul. Közvetlen hozzáférést kapunk a népszerű streaming szolgáltatásokhoz vagy lokálisan tárolt tartalmakhoz.

A mérnökök a rugalmas csatlakoztathatóságról sem feledkeztek meg, a Bluetooth, a WiFi és az AirPlay is rendelkezésre áll, van Ethernet aljzat, USB portok és három HDMI csatlakozó. Utóbbiak között két HDMI 2.1 és egy eARC konnektor található.

A LEICA projektora külsőre is tetszetős, a Bauhaus stílusjegyeket megvillantó készülék el is hódított egy iF Design 2023 díjat. A forgalmazás pontos kezdete egyelőre nem ismert, de a CINE 1 még ebben az évben piacra kerül.

Forrás: www.leica-camera.com