LG A1 OLED – Jön a beugró szintű OLED tévé

A középszintű készülékek és csúcsmodellek mellett az LG megfizethetőnek szánt OLED televíziókkal igyekszik a népszerűsíteni a technológiát.

Az LG A1 OLED tévék 48-77 hüvelykes méretválasztékban még idén a boltokba kerülnek. A 4K HDR készülékek hozzák a megjelenítési eljárásra jellemző (pl. nagy kontraszt és színpontosság) előnyöket, Dolby Vision IQ támogatással rendelkeznek, azonban néhány aspektusból kevesebbet nyújtanak a fejlettebb modelleknél. Az A1 modellekbe 50/60 Hz-es panelek kerülnek, csak HDMI 2.0 konnektort kapnak, VRR nincs, ugyanakkor a eARC és ALLM kompatibilitás adott.

Ha valakinek ez kevés lenne, akkor érdemes megvárni a BX sorozatot váltó B1 szériát (55, 65, 77 hüvelyk) amit 100/120 Hz-es panellel szerelnek, itt már rendelkezésre áll a HDMI 2.1 interfész, ahogy a VRR (G-Sync és FreeSync) sem maradt ki. Mindkét új sorozat negyedik generációs Alpha 7 processzorral működik, mindkettőre webOS 6.0 rendszer került, kapunk Game Optimizer, Dolby Atmos, Apple AirPlay 2, HomeKit, Google Assistant, HGiG, Filmmaker Mode és TV Sound Mode Share szolgáltatásokat. Mindkét újdonság felfogatható az új Gallery padlóállványra.

Forrás: www.lg.newsroom