LG OBJET (ART90) OLED – Mozgó hangrendszeres dizájn tévé

Úgy tűnik a Samsung prémium ügyfeleket megszólító Lifestyle szériája (The Frame, The Sherif) az LG döntéshozóinak fantáziáját is megmozgatta, ugyanis a társaság Dél-Koreában már piacra is dobta saját dizájn tévé változatát.

Az LG OBJET tévé (kb. 8500 USD) technikai értelemben a társaság G1 néven (OLED EVO G sorozat) forgalmazott modelljének felel meg, illetve annak módosított változata. A vállalat egy ideje már vizsgálja a koncepció életképességét, erről árulkodik egy három éve beadott szabadalom, ami a tartalomfüggő változó képaránnyal (21:9, 16:9 és 4:3) kapcsolatos.

A készülék érdekessége a motoros hangrendszer, ami egy gombnyomással fel és le mozgatható, így kikapcsolt állapotban teljesen elfedhető vele a képernyő. A feltekerhető tévéhez hasonlóan ez a modell is használható információs panelként (csak egy csík látszik a kijelzőből) vagy zenelejátszóként.

Az OLED panelt egy alumínium-ötvözet keret határolja, amely lábként is funkcionál. A készülék elhelyezhető a földön (falnak támasztva) vagy a falon. A színes Kvadrat szövetburkolat mögött egy 80W teljesítményű, 4.2 kiosztású hangrendszer kapott helyet, aminek részletes specifikációja egyelőre nem ismert. A készülék hatvanöt hüvelykes változata Dél-Koreában még a hónapban megvásárolható, a globális forgalmazásról egyelőre nincs hír.

Forrás: www.lge.co.kr