LG CineBeam (2022) projektorok – Valódi moziélmény otthon

Február közepén már pletykálták, hogy az LG vadonatúj CineBeam vetítőket készül piacra dobni, mindkét lézerprojektor kompakt és könnyen telepíthető készülék.

Mindkét modell 4K felbontást (3840 x 2160 képpont) kínál, a fejlett lézertechnológia 2 000 000:1 kontrasztarányt és kiemelkedő maximális fényerőt szavatol. A négy, kilenc és tizenöt pontos képgeometria-korrekciónak köszönhetően a projektorok vetített képének horizontális és vertikális igazítása is könnyű, a készülék így a kép torzulása nélkül rugalmasan elhelyezhető a térben. Mindkét készülék fényforrását húszezer üzemórára tervezték, ami a hagyományos projektorlámpákhoz képest négyszer hosszabb élettartamot jelent.

Az új CineBeam projektorok számos fejlett képjavító technológiát alkalmaznak. A fényerő-optimalizálás a környezeti fényviszonyok alapján állítja be az ideális fényerősséget. A dinamikus színárnyalat-leképezés (Dynamic Tone Mapping) a tartalom típusától és a környezeti fényviszonyoktól függetlenül elemzi és finomhangolja az egyes képkockákat, ezzel is javítva a HDR-teljesítményt. Nem hiányozhat a Filmmaker Mode, ebben az üzemmódban a rendszer az eredeti képarány, képkocka-vetítési sebesség és színek megtartásával a mozifilmek rendezői megjelenítését és hangulatát reprodukálja. Az LG webOS okostévé-platformja intuitív vezérlést és navigációt garantál, és egyszerű hozzáférést biztosít számos népszerű (Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, Apple TV) tartalom szolgáltatóhoz.

A lézer fényforrást dolgoztató HU715Q UST modell 80-120 hüvelykes képernyőfelület megjelenítésére képes, a száz hüvelykes méretet mindössze huszonegy centi távolságból képes prezentálni. Kvadrat szövettel borított projektor csatornánként 20W teljesítményű hangrendszerrel rendelkezik. A HU710P lézer-hibrid vetítő, 40-300 hüvelykes képméret megjelenítésére képes. A hangrendszer ebben az esetben csupán 5W (csatornánként) teljesítményű, természetesen külső hangeszközök társítására is lehetőség van. Mindkét készülék teljes körűen távirányítható, három HDMI eARC és két USB 2.0 konnektort visel. A hazai forgalmazás előre láthatóan áprilisban kezdődik.

Forrás: www.lgnewsroom.com