LG QP5 Éclair – Dolby Atmos apróság a tévékhez

Az LG ultra-kompakt hangprojektorral bővíti kínálatát. A júniusban érkező helytakarékos hangeszköz Dolby Atmos és DTS: X kompatibilis.

LG QP5 Éclair egy 3.1.2 csatornás készülék, amely 320W teljesítményű erősítőt dolgoztat. A burkolat alatt öt meghajtó kapott helyet, két oldalsó, egy center és két Atmos hangszóróból áll a készlet. A jobb és bal csatornákat kezelő meghajtókat negyvenöt fokban megdöntötték, széthúzva ezzel a hangszínpadot. A rendszerhez egy szintén visszafogott méretű, vezetékmentes mélysugárzó is tartozik, amely ugyan nem kínál „fogcsikorgató” basszusokat, de sokat hozzátesz a végleges hangélményhez.

A címszereplő készülék persze nem az egyetlen újabb generációs hangprojekor az LG kínálatában. Számos, különböző kiosztású prémium hangeszköz várható az évben, amelyek mindegyike támogatja a Dolby Atmos és a DTS: X szabványt, valamint integrálja az Alexa, AirPlay2 és Google Assistant szolgáltatásokat. Az új eszközöket egyébként minden korábbinál kompaktabb és felhasználóbarátabb kialakítás jellemzi majd.

Forrás: www.lgnewsroom.com