LIFE’S GOOD AWARD – Elindult az LG innovációs versenye

Az év elején bejelentett, egymillió dolláros díjazású megmérettetésre olyan ötleteket várnak, amelyek összhangban vannak az LG céljával, vagyis azzal, hogy mindenki számára jobb életet teremtsenek. A nevezési időszak október tízig tart.

Az LG egy olyan fenntartható világot képzel el, ahol — a márka Life’s Good szlogenjével összhangban – a bolygó és annak minden lakója jó életet élhet. Ezért a vállalat a zöldebb környezet érdekében továbbra is elkötelezett a környezetbarát megoldások és ötletek, valamint olyan felhasználóközpontú termékek és szolgáltatások fejlesztése mellett, amelyek mindenki számára kényelmes, értékes és újszerű élményekhez adnak hozzáférést.

A verseny jelentős lépést jelent az LG fenntarthatósági útján, hozzájárul a vállalat üzenetének globális terjesztéséhez. A vállalat saját fenntarthatósági gyakorlatainak megvalósításán túl most arra kéri a hasonlóan gondolkodó embereket és csoportokat, hogy álljanak elő egyedi ötleteikkel és segítsenek egy jobb életet megvalósítani mindenki számára, vagyis élettel megtölteni a Better Life for All szlogent.

A megmérettetésre olyan eredeti és piacképes megoldásokat várnak, amelyek vagy az Innováció a bolygóért témakörbe tartozva a környezet egészségét szolgáló megoldásokat vonultatnak fel, vagy pedig az Innováció az emberekért témakört megcélozva a biztonság, a használhatóság és a hozzáférhetőség előtérbe helyezésével a mindennapi életet gazdagító ötletekre fókuszálnak. A pályázatokat az LIFE’S GOOD AWARD weboldalán lehet benyújtani, ahol az aspiránsok a verseny részleteit és a nevezési feltételeket is megtalálják.

A pályaműveket elbíráló bizottságában (Life’s Good Committee) a környezetvédelem területéről és a szociális szférából érkező, elismert szakértők segítik majd az LG vezetőit. A zsűri tagjai között van például Alex Edmans, a London Business School professzora, Christopher Marquis, a Cambridge Judge Business School professzora, valamint Hyun S. Shin, a Hanyang Business School professzora és a Hanyang University Collective Impact Center igazgatója.

A pályaműveket az első szűrés során alaposan értékelik, a legmagasabb pontszámot elért pályázatok pedig egy második szűrésen is átesnek, amelyet az LG kiválasztott vezetőiből és vezető tudományos intézmények elismert tudósaiból álló bizottság végez. A döntőbe jutott három pályázót a CES 2023 rendezvényen jelentik be, akik januárban egy utolsó prezentáción mutatkoznak be zsűri előtt. A nagydíjat érdemlő első helyezett 700 000 dollár pénzjutalomban részesül, a második (ezüst) 200 000, a harmadik helyezett pedig 100 000 dollárt kap.

Forrás: www.lgnewsroom.com