LOEWE Stellar – Az új OLED zászlóshajó

A Loewe új modellje a Build S helyére kerül a kínálatban, elsőként fogja használni a márka kronachi üzeméből származó MLA (Micro Lens Array) OLED paneleket.

A LOEWE STELLAR érdekessége, hogy a panelt beton hordozóra dolgozzák rá, így az eltérő mintázat miatt minden készülék kicsit egyedi lesz. Az extravaganciának persze ára is van, ugyanis a legkisebb (42 hüvelyk) méretű Stellar is közel kétszer annyiba kerül, mint az LG C4 modellje. A panelt szálcsiszolt alumínium keret határolja, ahogy kereszt alakú talp és az állvány szára is alumíniumból készült. Utóbbi az elforgatást is lehetővé teszi.

A panel alatt egy Ambient Bar névre hallgató sáv is helyet kapott, ami ugyan nem olyan látványos, mint a Philips Ambilight, de hangulatvilágításnak azért megteszi. A külsőségeken túl szerencsére a képminőségre is odafigyeltek. A márka állítása szerint a panel eléri a 3000 nites csúcsfényerőt, ami nagyjából megfelel a második generációs MLA OLED specifikációknak. Mindenképpen említést érdemel ugyanakkor, hogy az MLA csak a 55, 65, 77 és 83 hüvelykes modellekben lesz elérhető.

A Stellar többek között támogatja a Dolby Vision szabványt, négy HDMI 2.1 aljzatot visel, amelyek mindegyike 4K120Hz kompatibilis, VRR és ALLM támogatással. A hangrendszerrel kapcsolatban egyelőre csak felszínes információk vannak, 200 W teljesítményről, Dolby Atmos és DTS Play-Fi támogatásról szólnak a hírek, de még nem tiszta, hogy méretenként miként alakul az audio-specifikáció.

STELLAR 42 DR+ (3299 EUR)
STELLAR 48 DR+ (3799 EUR)
STELLAR 55 DR+ (4299 EUR)
STELLAR 65 DR+ (5999 EUR)
STELLAR 77 DR+ (N.A)
STELLAR 83 DR+ (19.990 EUR)
STELLAR 97 DR+ (N.A)

Forrás: www.loewe.tv