Lorenzo Audio Labs – LM2 hangsugárzó

A Lorenzo Audio Labs új hangfalat jelentett be, ami közvetlenül a zászlóshajó LM1 modell alatt kap helyet a márka kínálatában.

A LORENZO AUDIO LABS LM2 (135.000 EUR) hangfal háromutas konstrukció. A kabinet hatvankét milliméter széles, fenol laminált fából és elasztomerből készült, ún. kényszerréteg felépítésű. A basszus-reflex portokat speciális fából kézzel munkálták meg. A borítást gondosan válogatott, természetes furnérból negyedik generációs kézműves manufaktúra készítette. A kritikus helyeken panzerholz darabokat alkalmaztak, ezek nagymértékben javítják a hangélményt és javarészt szükségtelenné teszik a fém rögzítő elemek használatát. A kabinet bázisa rendkívül masszív, úgy tervezték hogy eltávolítsa a padló felől érkező rezgéseket. A tömör acél lábakat házon belül tervezték.

A készülék tizenhat hüvelykes papírmembrános mélysugárzót, két hüvelykes közép-középmagas hangszórót, valamint magas és szupermagas hangszórókat egyesítő kompressziós meghajtót dolgoztat. Minden egység saját kamrában kapott helyet. A közepes és magas átalakítók zárt, a basszus pedig dupla portos szellőztetett kuckóban lakik. A keresztváltóban Duelund, Jupiter, Mundorf és Pathaudio alkatrészek találhatók, a belső vezetékezéshez nagy tisztaságú réz-, ezüst- és aranyhuzalokat használtak. A meghajtáshoz a gyártó 20-500W teljesítményű erősítőt javasol. A friss modell érzékenysége 95 dB, a névleges impedancia 8 ohm, a frekvenciaválasz pedig 20 Hz – 35 kHz.

Forrás: www.lorenzoaudiolabs.com