Luxman D-07X – Az új digitális lejátszó

A Luxman bemutatta legújabb digitális lejátszóját, amely a zászlóshajó D-10X számos kulcsfontosságú megoldását megörökölte. Az új modell a D-6u helyére kerül a portfólióba.

A LUXMAN D-07X (10.990 EUR) a márka második olyan lejátszója, amelyet a japán székhelyű ROHM Semiconductor MUS-IC BD34301EKV digitális-analóg átalakítóival szereltek. A 32 bites ΔΣ (Delta-Sigma) konverterek -130 dB jel-zaj arányt szavatolnak, az új modell kettős monó konfigurációban használja a chipeket. A CD és SACD lemezeken kívül USB bemeneten keresztül többek között a PCM (32-bit/768 kHz) valamint a DSD (22,4 MHz-ig) állományok lejátszása is támogatott, illetve az MQA feldolgozás (Master Quality Authenticated) is megoldott.

Az USB-bemenet a Bulk Pure Enhanced Technology (Bulk Pet) nagy felbontású audiofájl-átvitelt is támogatja, ami csökkenti (az olvasás és feldolgozás közötti) munkaterhelést, valamint javítja a lejátszás stabilitását és a hangminőséget. A koaxiális és optikai bemenetek révén külső digitális forráseszköz társítására is lehetőség van, így kihasználhatók a beépített DAC előnyei. A készüléket két nagy pontosságú, alacsony jitterű és ultra alacsony fázis zajú modulból álló órajel-rendszerrel látták el, ami kiemelkedő jelfeldolgozást biztosít.

A korongokat kezelő mechanikát a ház baloldalába építették, aminek több gyakorlati előnye is van. Egyfelől ideálisan rövid jelutakat kapunk, másfelől így az egységet a vaskos front panelehez és a ház oldalához is rögzíteni lehet, ami hatékonyan csillapítja a vibrációt. A lemeztálca öntött alumíniumból készült.

A végső hangélményre az analóg kimeneti áramkörök is hatással vannak, ezért egy új I/V átalakító rendszert és négy különálló áramkörrel illesztett erősítő egységet kapunk. A kimeneti impedanciát prémium puffer áramkör minimalizálja, a hallható tartományon kívüli részt aluláteresztő szűrő semlegesíti.

A túlméretes tápegység nagy szűrőkondenzátorokkal és egy OI-magos transzformátorral rendelkezik, utóbbi ötven százalékkal nagyobb, mint a leváltott (D-6u) modell esetében. A kívülről érkező és a belső vibrációt öntöttvas lábak csillapítják, természetesen az interferencia elleni védelemre is komoly figyelmet fordítottak. Nem csupán a ki és bejáratokat választották el egymástól, de az egyes áramköri lapokat is gondosan árnyékolták.

A készülék RCA és XLR csatlakozókat visel, előbbiek aranyozottak, utóbbiak fázisa átkapcsolható. A rendszer integrációt Control és Trigger konnektorok könnyítik meg. A szálcsiszolt alumínium előlapba egy kijelző is került, a megjelenített információk (4x Zoom) felnagyíthatók, ezzel is egyszerűsítve az üzemeltetést. A pakkot alumínium távkapcsoló teszi teljessé.

Forrás: www.luxman.com