Luxman LMC-5 – Új referencia hangszedő Japánból

Ugyan a Luxman márkanév hallatán elsőre nem feltétlen a hangszedők ugranak be a társaság már a nyolcvanas években is rendelkezett, két innovatív mozgó tekercses modellel.

A vállalat a kilencvenötödik születésnapját ünnepli, aminek tiszteletére a japánok előálltak az LMC-5 (2290 EUR) referencia hangszedővel. Az új modell 0,4 mV kimeneti feszültséget kínál, mindössze 4,7 ohmos belső ellenállás mellett. Mindezt egy szamárium-kobalt mágneses rendszer, valamint harminc mikrométer vastag huzalból készült, szimmetrikus felépítésű tekercsek teszik lehetővé. A speciális tekercselés a gyártó szerint jelentősen javítja a csatornák elválasztását, míg a huzal anyaga nagy impulzussebességet és a jelhűséget szavatol.

A konzol alumíniumból készült, egy Shibata gyémánt stylust rögzít. A japánok különböző anyagokkal kísérleteztek, végül az alumínium bizonyult legjobbnak ahhoz, hogy a végeredmény tiszta és semleges hang legyen. A hangszedő testét szintén alumíniumból készítették el, a belső felületek íveltek, ami hatékonyan csökkenti a rezonanciákat és visszaverődéseket. Japánban a forgalmazás már elkezdődött az európai premier várhatóan április közepén lesz.

Forrás: www.luxman.com