Magnat Transpuls – Előre a múltba

A Magnat Transpuls sorozat első darabja két éve mutatkozott be. A német gyártó most egy kisebb modellt dobott össze, amely a nagy tesóhoz hasonlóan a hetvenes-nyolcvanas évek háromutas rendszereit idézi.

A MAGNAT TRANSPULS 1000 (798 EUR) teljes egészében a korábbi modell megoldásait örökölte, csupán a méretek és a teljesítmény jelenti a különbséget a két hangfal között. A kabinet arányait megtartották, azonban a dimenziók kicsit visszafogottabbak (79x38x28 cm), így az új modell elhelyezése szűkebb helyeken talán kevésbé problémás. A fóliázott MDF kabinetet öt fokban hátrafelé billentették, ami kedvezően hat a fázis linearitásra. A két front oldali reflex nyílás megmaradt, így a készülék falhoz közelebb is jól érzi magát.

A hangfalak dedikált kialakításúak, ami a hangszórók elhelyezésén is látszik. A közepes és mély tartományokat impregnált papírmembrános meghajtók (26 és 13.5 cm) kezelik, míg a magas hangokat két darab, tölcsérben elhelyezett lágy dóm csipogó szólaltatja meg. A vertikálisan elhelyezett magassugárzók kicsit egymás felé dőlnek, amivel a gyártó a pontszerű reprodukciót kívánta erősíteni. A meghajtókat süllyesztett kapcsokkal rögzíthető, akusztikusan transzparens szövetrács védi a sérülésektől.

Forrás: www.magnat.de/en