Malbork Warsaw – Nem hétköznapi darab

A vállalat egy tizenharmadik században alapított lengyel városról kapta a nevét, ahol teuton lovagrend legnagyobb téglából épült vára található. A párhuzam nem véletlen, ugyanis a Malbork igyekszik valami újszerűt és maradandót alkotni a hifi világában.

A MALBORK WARSAW (65.000 USD) az észak-amerikai expón (április 22-24) mutatkozik be a nagyközönség előtt. A hangrendszer közel száz kilónyi alumínium felhasználásával készül, a tömeg a három hetes CNC megmunkálás után nagyjából a felére csökken. Az alumínium váz és burkolat kifejezetten merev alapot biztosít a rendszer számára, a gyártó szerint rendkívül erőteljes közepes és feszes basszus reprodukcióra lehet számítani. A hangszóró kamrák kialakítása gyakorlatilag kizárja az állóhullámok és káros rezonanciák kialakulását. A kamrákba üvegszálas szigetelőanyag került.

A hangszóró-készletet hosszú tesztfolyamat során válogatták ki. Az Aero Striction szalag-magassugárzó szendvics-membránnal rendelkezik, ami magas fokú jelhűséget és széles frekvencia-választ garantál. A meghajtót alacsony torzítási tényező, jó teljesítménykezelési képesség, nagy lineáris impedancia, valamint széles frekvencia-választartomány jellemzi. A középtartományt alumínium kónuszos, alacsony tömegű hangtekerccsel szerelt hangszóró kezeli, a puha gumiborítás jobb tranziens reakciót ígér. A basszusokért nagyon merev, egyedi motorral hajtott polipropilén membrános meghajtó felel. A rendszer három pár terminált visel, azaz három erősítős használatra is alkalmas a teljesítmény 75-350W lehet. A hangfalat teljes egészében az Egyesült Államokban tervezték és építik.

Forrás: www.audiogon.com www.malbork-audio.pl