Már elérhető a CANTON Reference 2023 sorozata

A Canton bemutatta kívül és belül is átdolgozott prémium termékcsaládját, amely a zene- és filmrajongókat egyaránt igyekszik megszólítani.

A REFERENCE 2023 termékcsalád nyolc modellt sorakoztat, öt darab háromutas álló hangfal, egy kétutas monitor, egy center és egy aktív mélynyomó kapott helyet a szériában. A kabineteket számítógéppel modellezett forma és szerkezet, teljesen varratmentes kialakítás jellemzi. Az íves oldalfalakat, valamint a platformot és fedlapokat többrétegű laminált anyagból készítették. A basszus-reflex rendszert újratervezték, kombinálták az első és hátsó kivezetés elvét, így a basszus reprodukció az elhelyezéstől függetlenül stabil és optimális.

Mindegyik hangfal BCT membránt dolgoztató közepes és mély hangszórókat, valamint alumínium-oxid kerámia membrános magassugárzót dolgoztat. A BCT meghajtók esetében a membrán egy részét kerámiává alakítják, majd ezt a keményebb felületet volfrámmal és más átmeneti fém részecskékkel bombázzák. A basszusokat mindegyik álló modellben 219 milliméteres hangszórókra bízták, amelyek mellett 174 milliméteres közép- és 25 milliméteres magassugárzó teljesít szolgálatot.

A meghajtókat kerek terelőlemezbe ágyazták és polioximetilénből (POM) készült ASW fedőgyűrűkkel egészítették ki, a gyűrűk hullámvezetőként szolgálnak. A sorozat összes tagját WBT csatlakozókkal szerelték, a monitor és center hangsugárzó esetében lehetőség van magas, illetve a közepes frekvenciák finomhangolására 1.5 decibeles lépésekben. A Reference Center segítségével a sztereó szettek ideálisan bővíthetők többcsatornás házimozi rendszerré. A BCT magassugárzót ebben a modellben TCC közepes meghajtók kísérik, amelyek a középső csatorna által kezelt dialógusok pontos és torzításmentes reprodukcióját ígérik.

A szériát a Reference Sub zárja, amely 750W teljesítményű végerősítővel szerelt modell. A 308 milliméteres BCT meghajtót dolgoztató készülék előre nyitott basszus-reflex portot kapott, hogy szabadabban elhelyezhető legyen a térben. A meghajtó többszörösen hajtott keretben kapott helyet, amelynek hullámos profilja nagyobb kitérést tesz lehetővé és csökkenti a torzításokat. A hangerő, a keresztezési frekvencia és a fázis fokozatmentesen állítható a mélynyomó hátulján elhelyezett modulon keresztül.

REFERENCE 1 – 10.000 EU

REFERENCE 2 – 8000 EUR

REFERENCE 3 – 6000 EUR

REFERENCE 5 – 4000 EUR

REFERENCE 7 – 3000 EUR

REFERENCE 9 – 1800 EUR

REFERENCE CENTER – 2700 EUR

REFERENCE SUB – 3500 EUR

Forrás: www.canton.de