Már előrendelhetők az LG Gram noteszgépek

Ahogy korábban már említettük hazánkban is elérhetők lesznek az ultra-könnyű LG Gram laptopok, amire a szerződött partnerek már előrendeléseket is felvesznek.

A tizenhét, tizenhat és tizennégy (17Z90P, 16Z90P és 14Z90P) hüvelykes készülékek súlya alig haladja meg az egy kilogrammot, ami a hordozhatóság szempontjából egyáltalán nem mellékes. Mindegyik 16:10 arányú IPS kijelzővel rendelkezik, szemben az általánosan elterjedt 16:9 formátummal. A hasznos kijelző felületet a vékony káva és rejtett zsanérok is növelik, így aztán mindhárom eszköz kilencven százalékos képernyő-gépház arányt (STBR) tud felmutatni. A beépített panelek a DCI-P3 színtér 99 százalékát tudják megjeleníteni.

Az újdonságok Intel Evo TM platformhitelesítéssel rendelkeznek, a gépházban 11. generációs Intel Core processzor és Iris Xe GPU lapul, LPDDR4x (4266 MHz) memória blokkok társaságában. Mindhárom LG Gram modellt 80Wh kapacitású akkumulátorral szerelték, amely akár egész napos (22 óra) üzemidőt is képes biztosítani két töltés között.

A munkát szélesebb és magasabb billentyűk könnyítik meg, ahogy az érintőpad méretét is megnövelték kicsit. Az eszköz védelméről a bekapcsoló gombba integrált ujjlenyomat olvasó gondoskodik, így a bejelentkezés egyetlen mozdulat. Az új modellek DTS:X Ultra hangrendszert kaptak, a könnyű és erős magnéziumötvözetből készült ház megfelel a MIL-STD-810G katonai szabványnak.

Forrás: www.lg.com