Már kanyarban a Panasonic all-in-one hangrendszere

A Panasonic bemutatta a PMX802 jelzésű all-in-one hifi rendszerét, amely streaming szolgáltatásokat is biztosít.

A PMX802 (1049 USD) úgy lett kialakítva, hogy könnyen elférjen egy könyvespolcon és a hálózati funkciók mellett olyan hagyományos lehetőségeket is nyújt, mint a CD-lejátszó és a DAB+ rádió. A rendszer a Technics JENO (Jitter Elimination, Noise-Shaper Optimization Engine) erősítő motorjára épült, ami kategórián belül kimagasló teljesítményt feltételez. A készülék megkapta a Hi-Res Audio tanúsítványt, beépített Chromecast, WiFi, Bluetooth és Airplay 2 kapcsolatot kínál, valamint a Google Assistant kompatibilitás és Spotify Connect támogatás is rendelkezésre áll.

A hangrendszer tehát CD lejátszására és FM/DAB+ rádiók vételére is alkalmas. Kapunk egy ún. CD High-Res Re-Master funkciót, ami a korongok lejátszásának minőségét hivatott javítani, egy hasonló eljárással a gyengébb minőségű digitális állományok hangminősége is finomítható. A berendezés optikai és AUX bemeneteken tud a televízióhoz csatlakozni, utóbbi automatikus lejátszási funkciója a televízió bekapcsolása után azonnal elindítja a rendszert. A hangerő igény esetén a tévé távkapcsolóján keresztül is szabályozható. Az említett konnektorokon kívül előlapi USB és fejhallgató csatlakozó is rendelkezésre áll, előbbi nagy felbontású (24-bit/192 kHz FLAC) fájlok továbbítására is alkalmas.

A rendszerhez háromutas hangsugárzók is tartoznak. A fából épített kabinetben egy selyem dóm csipogó lakik, a hangszórókészlet további részletezésébe egyelőre nem ment bele a gyártó. A Panasonic PMX802 ezüst és fekete színben kerül a boltokba, sajnos a premier pontos ideje még nem ismert.

Forrás: www.panasonic.com/global