Marantz CINEMA 30 – A házimozi hang új referenciája

A hetvenéves Marantz leleplezte az AVR CINEMA sorozat legújabb zászlóshajóját, amely egyetlen komponensbe foglalja a márka legfrissebb AV fejlesztéseit.

A Marantz újdonsága ismerős, még újszerű formanyelvet használ, új generációs port-hole kijelzőt visel. Az alapokat egy többrétegű váz biztosítja, melyben széleskörűen használják a réz komponenseket. Az előlap kikapcsolható oldalsó megvilágítással rendelkezik, a ritkábban használt funkció gombokat lehajtható előlap mögé rejtették a tiszta esztétika érdekében. Az alumínium távirányító háttér világítással rendelkezik, ami jelentősen megkönnyíti a használatot.

A CINEMA 30 (4500 USD) egy szimmetrikus, monolitikus erősítőre épül, ez az AVR kategóriában elérhető legfejlettebb elrendezés. Az erősítő csatornák dedikált PCB-re kerültek, pontosan szemben helyezkednek el a tápegységekkel, így azonnali, alacsony torzítású és tiszta teljesítményt szavatolnak. A tizenegy csatorna elegendő opciót biztosít a hangsugárzó konfigurációk kiszolgálására.

A 13.4 csatornás feldolgozás és a választható előerősítő üzemmód külső végerősítő hozzáadását is lehetővé teszi, akár komplexebb dedikált házimozi igényekhez is igazodva. Minden digitális és analóg jel a Marantz HDAM SA-2 előerősítő fokozaton halad át, biztosítva a Marantz termékektől elvárható jellegzetes hangzást, melegséget és muzikalitást.

A készülék a legújabb és legerősebb Analog Devices SHARC kettős DSP chipsetet használja, amelyhez a legmodernebb 32 bites ESS Sabre DAC modulok társulnak, dedikált jitter csökkentéssel.

Az eredmény egy nagy teljesítményű digitális platform, amely képes a bejövő hang minden formájának precíz dekódolására és pontos feldolgozására, beleértve a Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS:X Pro és Auro 3D adatfolyamokat. A legjobb végeredmény érdekében rendelkezésre áll a Audyssey MultEQ XT32 technológia, az opcionálisan rendelhető Dirac Live kalibráció a Dirac Live Bass Controlt is tartalmazza.

A készülék hét HDMI bemenetet visel, amelyek mindegyike képes a 8K videót támogatni. A beállítást és a testreszabást nagy felbontású felhasználói felület teszi zökkenőmentessé. A HEOS platform a streaming szolgáltatások széles választékához biztosít egyszerű hozzáférést, míg a Spotify Connect, az AirPlay 2 és a Bluetooth a mobil eszközök használatát egyszerűsíti. Az ezüst és fekete színekben érkező CINEMA 30 integrálható a választott Alexa, Google vagy HomePod hangasszisztenssel.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.marantz.com