Marantz Cinema Series – Házimozi alapozás

A Marantz új sorozata a házimozi rajongók új kedvence lehet. A nagy teljesítmény és tiszta hangélményt mellett a szemnek is kedves kivitelezés már csak hab a tortán.

Marantz AV10

A sorozat minden egyes tagja a legújabb technológiákat használja, 8K felbontás kezelése, Dolby Atmos, DTS: X támogatás, HEOS multiroom mellett a vezetékmentes technológiák (Bluetooth, WiFi és Airplay2) is alapvetésnek számítanak. A MARANTZ AV10 (7000 USD) AV előerősítő-processzor természetesen a HDAM (Hyper-Dynamic Amplifier Modules) technológiára épült. A 15.4 csatornás rendszer négy független mélynyomót is tud kezelni, akár a 9.1.6 Dolby Atmos elrendezést is támogatja.

Marantz AMP10

Többek között adott az Imax Enhanced, Auro 3D és 360 Reality Audio kompatibilitás, a hangélmény további javítására Audyssey MultEQ XT32 szoftveren keresztül van lehetőség, de frissítéssel a Dirac Live is elérhetővé válik. A rendszer összesen hét HDMI bemenetet és két kijáratot visel, elérhetők a HDR, HLG, Dolby Vision, HDR10+ és Dynamic HDR opciók és az ALLM. A készüléken keresztül hozzáférhető gyakorlatilag az összes népszerű streaming szolgáltató.

Maramtz Cinema 40

A MARANTZ AMP10 (7000 USD) a széria másik zászlóhajója egy tizenhat csatornás AV erősítő, amely csatornánként 200W (8 ohm) leadására képes. A rendszer lehetőséget biztosít bi-amp és BTL (Bridge-Tied Load) üzemmód használatára. A D osztályú technológiát HDAM-SA2 rendszer alá finomították.

Közvetlenül a felsőház alatt kapott helyet a CINEMA 40 AVR (3500 USD) 9.2 csatornával, amelyek mindegyikén keresztül 125W (8 ohm) leadására képes. Ahogy a többi modell esetében itt adott a különböző térhatású szabványok (DTS, Dolby) támogatása, széleskörű csatlakozási lehetőségek állnak rendelkezésre, van Audyssey hangzásjavítás és Dirac Live támogatás.

Marantz Cinema 60

A sorban következő CINEMA 50 (2500 USD) és CINEMA 60 (1700 USD) AVR készülékek főként közepes helyiségek hangosítására alkalmasak. Előbbi egy 9.4 csatornás rendszer 110W teljesítménnyel, utóbbi 7.2 kiosztású, csatornánként 100W teljesítményt szavatol. A kezelt szabványok és formátumok tekintetében nincs jelentős eltérés a nagyobbaktól, a HDMI konnektorok száma csökkent és a nagy dinamika tartományok támogatása is visszafogottabb. A Cinema 60DAB ahogy az elnevezésből kitalálható integrált DAB rádióval is rendelkezik.

Marantz Cinema 70s

Végül a sorozat legkisebb, de nem elhanyagolható tagja a CINEMA 70s (1200 USD) 7.2 csatornás rendszer 50W teljesítménnyel, a kisebb szobák favoritja lehet. A rendelkezésre álló infók szerint a Cinema 50 és 60 modellek már októberben forgalomba kerülnek, a széria többi tagja fokozatosan kerül bevezetésre.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.marantz.com