Marantz MODEL M1 – Streaming erősítő

A MODEL M1 új generációs vezeték nélküli streaming erősítő, amely analóg és digitális bemenetekkel is rendelkezik, ezért hagyományos forrásokhoz és tévékhez is társítható.

A MARANTZ MODEL M1 (999 USD) a kompakt kialakítás ellenére elég teljesítménnyel rendelkezik ahhoz, hogy a masszív álló hangfalakat is probléma nélkül kiszolgálja. 100 W sztereó teljesítményt kapunk, rendkívül alacsony (0,005% THD a digitális bemeneteken keresztül) torzítás mellett. Mélynyomó csatlakoztatására (a 2.1 csatornás élményhez) is lehetőség van. A fejlett konfigurációs lehetőségek lehetővé teszik mind a magas- mind az alul-áteresztő szűrő egymástól független beállítását, valamint a +/-15 dB-es mélynyomószint-trimmelést.

A készülék támogatja a nagy felbontású streaminget. Hálózaton vagy akár USB-n keresztül is támogatottak többek között a PCM (24 bit/192 kHz) és a DSD adatfolyamok. A legjobb minőség érdekében az erősítő végponttól végpontig digitális tartományban működik, ami leegyszerűsíti a jeláramlást és kiküszöböli a gyengébb minőségű digitális-analóg átalakítók által okozott hibákat. Esetünkben minden forrás kihasználja a beépített nagy teljesítményű DSP tudását, beleértve a Marantz Music Digital Filtering (MMDF) technológiát, amit a márka referencia minőségű CD-lejátszóihoz fejlesztettek ki.

A HEOS alkalmazáson keresztül elérhető HEOS platform hozzáférést biztosít az összes zenei szolgáltatáshoz, beleértve a hamarosan érkező TIDAL és a Roon Ready támogatást. A készülék ezeken túl támogatja a Bluetooth, a Spotify Connect és az AirPlay2 szolgáltatásokat, azaz széles körű vezeték nélküli zenei streaminget biztosít. A lejátszás külső USB meghajtóról is támogatott. Az RCA analóg bemeneten keresztül, beépített phono fokozattal vagy külső erősítővel megtámogatott lemezjátszó társítására is lehetőség van.

Az eARC HDMI bemenet sem maradt le. A készülék Dolby Digital+ dekódert tartalmaz, ami kiváló minőségű tévés hangot szavatol, számos beállítási funkció biztosítja az optimális élményt. Megkapjuk pl. a Dialogue Enhancer opciót, amely alacsony hangerőn is tiszta beszédhangokat biztosít, illetve egy virtuális üzemmód is van, amely háromdimenziós hangmezőt képes generálni a sztereó tartalmakból. A MODEL M1 képes együttműködni a Marantz portfólió más HEOS-képes termékeivel, beleértve a sztereó és AVR komponenseket, akár harminckét különálló zóna használata is támogatott.

A kompakt kialakításnak köszönhetően egy szabványos 19 hüvelykes állványba két készülék is berakható, a passzív hőkezelés miatt nincs zavaró ventilátorzaj vagy szűkebb helyen a hőképződés problémája is zárójelbe tehető. Az erősítő hátulján található menetes rögzítési pont a fali tartó használatára is lehetőséget biztosít. A készülék a harmadik féltől származó vezérlőrendszerek (pl. Crestron, a Control4, az URC) széles körével kompatibilis. A HEOS IR-tanulást is kínál, ezért igény esetén a rendszer más márkájú távirányítókkal is vezérelhető.

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.

Forrás: www.marantz.com